24 ingatlanja van a magyar politikusnak: az egyik legvagyonosabb kormánytag
Te tudod, ki az?
Nyilvánosak a vagyonnyilatkozatok.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A január 31-i határidőre valamennyi országgyűlési képviselő leadta a saját és a vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársának, gyermekeinek vagyonnyilatkozatát, mely nyilvános és bárki által megtekinthető február 1-jétől az Országgyűlés honlapján az adott név alatt.

Az országgyűlési törvény ugyanis úgy rendelkezik, hogy a képviselőknek a megbízatásukat, azaz az alakuló ülést követő harminc napon belül, majd azután minden évben január 31-ig kell vagyonnyilatkozatot tenniük, melyből többek között kiderül az is, milyen ingatlanokkal rendelkeznek. Utóbbiak terén jelentősebb változás csupán néhány esetben történt, sok esetben azonban így is meglepőek az adatok, még akkor is, ha épp csak a kormánytagok vagyonnyilatkozatait nézzük.

Felcsút, szántók, legelők

Orbán Viktor miniszterelnöknek ugyanannyi ingatlana van, mint legutóbb, felerészben tulajdonosa egy 2002-ben vásárolt budapesti, társasházi lakásnak, illetve Felcsúton vannak belterületi földjei és háza.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ingatlanvagyona sem változott, továbbra is két II. kerületi ingatlan felét, valamint egy balatonfenyvesi üdülő haszonélvezeti jogát birtokolja, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter ingatlanvagyona ugyanakkor több tétellel is gyarapodott: amellett, hogy felerészben tulajdonolja hódmezővásárhelyi házát, és megvan a 11 szántója, haszonélvezeti joga van még két szántó, két erdő, egy legelő, egy töltés és egy művelés alól kivett mocsár esetében.

Medencés ház, balatoni ingatlanok

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek hat ingatlanban van tulajdona, egy győri és két dunakeszi házban - utóbbiak közül az egyiket, egy 334 négyzetméter lakóterű, medencés házat, tavaly vette -, valamint három balatonedericsi ingatlanban. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ingatlanvagyona - két II. kerületi ingatlan és karcagi telkek - nem változott.

A fejlesztési minisztériumot vezető Seszták Miklós még mindig három kisvárdai ingatlanban tulajdonos, van egy XIII. kerületi lakása, egynek pedig - szintén e kerületben - felerészben haszonélvezője. Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének ingatlanvagyonában nem történt változás, még mindig egy XIII. kerületi lakást és három bükkszentkereszti ingatlant szerepeltet bevallásában.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek továbbra is Karcagon van családi háza és több szántója, Ferencvárosban pedig lakása, Hende Csaba honvédelmi miniszter bevallásából pedig kiderül, hogy már nincs meg a II. kerületi lakása, tulajdonosa lett ugyanakkor - a házastársi vagyonközösség megszüntetésével - egy velemi háznak. Emellett továbbra is megvan szombathelyi háza.

Tórcsányi László igazságügyi miniszternek összesen hat ingatlanban van tulajdonrésze, így egyebek mellett egy 260 négyzetméteres XI. kerületi családi ház, valamint egy XII. kerületi 68 négyzetméteres társasházi lakás ház felét tudhatja magáénak.

Az egyik legvagyonosabb kormánytag

Végül, de nem utolsósorban, az MTI az egyik legvagyonosabb kormánytagnak Pintér Sándort nevezi, akinek anyagi helyzete nem változott érdemben, a belügyminiszternek továbbra is 24 ingatlana van, ezek felsorolásánál az elsők között egy 155 négyzetméteres VII. kerületi és egy 61 négyzetméteres II. kerületi lakást tüntet fel.

Ezt is szeretjük