Gyönyörű virágcsokrok és tartósításuk: megduplázhatod az élettartamukat

Pofonegyszerű házi módszerek lesznek a segítségedre ebben.

Vágott virág tartósítása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Virágot adni és kapni egyaránt felemelő érzés. Sajnos azonban a legszebb vágott virág is elhervad egyszer a vázában, hiába tudna benne az ember akár hosszú-hosszú hónapokig is gyönyörködni.

A szívednek és a szemednek is kedves csokrok életben tartására azonban léteznek nagyon egyszerű praktikák, melyek lényegesen növelhetik az élettartamukat.

Praktikák a vágott virágok tartósítására

Az alábbiakban néhány bevált tippet találsz arra az esetre, ha te is szeretnéd a kapott csokor élettartamát egy kicsivel megnövelni. Ezek a praktikák nem igényelnek befektetést sem, hiszen minden ott van hozzá a háztartásodban.

Amikor vázába teszed a csokrot, vágd be a szárak végét ferdén, és távolítsd el az alsó, vízbe érő leveleket. Ha hervadni kezdenek, újra és újra levághatsz belőlük egy darabot.

A fás szárú növények tartósabbá tételéhez egy kicsit hántsd le a kérget az alján, és arra is ügyelj, hogy a szárak ne érjenek közvetlenül a váza aljához.

A víz ne legyen langyos: ha hideg, kicsit elodázza a baktériumok szaporodását, ami a rothadást okozza. Ebből a célból dobhatsz néha egy-egy jégkockát is a vázába.

Szintén jó megoldás, ha néhány karika citromot teszel a virágok vizébe, hiszen a citrusok is képesek megakadályozni a baktériumok szaporodását.

A vágott virágokat egy csipet sóval vagy cukorral és pár csepp ecettel is tartósabbá teheted. Ha nem átlátszó a váza fala, egy kis darab faszenet is beletehetsz a vízbe.

Amellett pedig, hogy rendszeresen cseréled a vizet, azzal is tartósabbá teheted a csokrot, ha néha a leveleket és a virágokat is felfrissíted egy kis vízpermettel.

Légtisztító növények a NASA ajánlásával: magukba szívják a rákkeltő anyagokat

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük