Pár ujjlenyomatból gyönyörű családfa az előszobába: ajándéknak is nagyszerű
Kedves dísz, mely rendhagyóan mutatja be a családot.

GettyImages-983418152
beauty and style
Top olvasott cikkek

A család a legszebb, legerősebb, szeretetteljes egység, az összetartozás kedves jelképe pedig a családtagok ujjlenyomatával készült fácska lehet.

Az ujjlenyomatfa könnyen és gyorsan elkészülhet, mindössze festék, papír, a családtagok közreműködése és egy megfelelő méretű képkeret kell, melyben a közös alkotás a falra kerülhet. Előszobába, étkezőbe, gyerekszobába vagy a lakás bármely pontjára kikerülhet, szimbolizálva a családi összetartozást.

Így készül a családi ujjlenyomatfa

Vegyétek a papírt, és a legjobb kézügyességű családtag rajzoljon rá egy ágas-bogas fát. Akár közösen is megrajzolhatjátok, vagy kinyomtathatjátok a következőt:

Ha megvan, akkor a gyerekek számára is biztonságosan használható festékből válasszatok családtagonként egy színt. Egy családtag egyazon színnel nyomjon néhány ujjlenyomatot a fa leveleiként, majd egy másik tag is a saját színével. Csináljátok ezt mindannyian, és addig, míg a fa meg nem telik színpompás levelekkel.

Így fog kinézni a végeredmény: a színek szabadon választhatók.
Így fog kinézni a végeredmény: a színek szabadon választhatók.

Ha megszáradt a közös alkotás, írjátok alá, mellé vagy köré a neveteket, esetleg egy számotokra kedves gondolatot, helyezzétek a képkeretbe, és kész is a családi összetartozást, szeretetet jelképező kép.

A cikk az ajánló után folytatódik

Amennyiben egyszerűbb készítést szeretnétek, tenyereitekkel is nyomdázhattok a fa köré lombot. Ez esetben csak egy-egy nyomásra lesz szükség, teljes tenyérrel.

Szőnyeg saját kezűleg

Kinyúlt pólókból szuper szőnyeg készíthető, mutatjuk, milyen és hogyan.

Ezt is szeretjük