Akár 60 ezer forinttal is kevesebbet kell fizetned

Új törvényt szavaztak meg a parlamentben

Nemcsak a rezsicsökkentést szavazták meg hétfőn.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A parlament 2013. október 14-i, hétfői döntésével november 1-jétől 11,1%-kal csökken a gáz, az áram és a távhő ára.

Németh Szilárdnak, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselőjének erről szóló törvényjavaslatát hétfőn fogadta el az Országgyűlés 311 igen szavazattal, 16 nem ellenében, egy tartózkodás mellett.

A Fidesz-, a KDNP-, az MSZP- és a Jobbik-frakció igennel, az LMP és tíz független képviselő nemmel szavazott.

Már 20%-nál tartanak

Az egyik első alkalom, mikor Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt, hogy a kormány a rezsiköltségek csökkentésén dolgozik, egy 2012. november végi rádióinterjú volt.

Azóta sikerült megvalósítani a tervek egy részét, 2013. január 1-jétől 10%-kal csökkent a lakossági gáz, a villamos energia és távhő ára.

A július 1-jén bevezetett lakossági rezsicsökkentés részeként továbbá alacsonyabb lett víz és a csatorna, valamint a szemétszállítás díja, emellett olcsóbb lett a szennyvízszippantás, a kéményseprés és a PB-gáz.

Az újabb rezsicsökkentéssel a gáz, az áram és a távhő ára a tavaly decemberihez képest összesen 20%-kal esik vissza.

A készülékek felülvizsgálatáért sem kell fizetni

Az Országgyűlés a fogyasztóvédelmi bizottság javaslatára arról is határozott, hogy az egyetemes földgázszolgáltatókra terhelik a csatlakozó vezetékek és a felhasználói berendezések, például a gázkazánok műszaki-biztonsági felülvizsgálatának költségét.

Támogatást is kaphatsz a számláidra!
Ha nem, vagy csak nehezen tudod fizetni a havi számlákat, kérhetsz lakhatási támogatást. Kattints ide, és tudj meg többet a részletekről!

Van olyan ház, aminek nincs rezsije!
Ma már léteznek olyan házak is, melyek megpróbálnak minél inkább függetlenedni a szolgáltatóktól. Nézd meg őket!

Németh Szilárd vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy ez eddig a családoknak akár 50-60 ezer forintjába is kerülhetett.

A vezetékek és a berendezések felülvizsgálatával kapcsolatos bejelentések ügyében eljáró hatóságot kormányrendeletben jelölhetik majd ki. Nem véletlenül olyan fontos a készülékek felülvizsgálata, ennek hiányában többek között életveszélynek teheted ki magadat és családodat. Kattints ide, és tudd meg, miért okozhat gyors halált egy rossz készülék, és hogyan akadályozhatod meg!

Ezt is szeretjük