Új konyha 10 ezer forintért

Egyszerű és látványos megoldások

Nincs pénzed felújítani a konyhát? Néhány ötletes megoldással akkor is izgalmassá teheted!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A konyha felújítása mindig nagy munka, a szekrények cseréje, a csempézés, a munkaasztal rendbehozása mind-mind rengeteg pénzbe és időbe kerülnek, és akkor nem beszéltünk még arról a feszültségről, ami egy felújítással jár.

Egy különleges világítótest egyedivé teszi a konyhát
A fővilágítás mellett a dekorációs fények is jól mutatnak
A beépített világítás szép és praktikus
Egy öntapadós tapétával újjávarázsolhatod a konyhabútort

Most adunk neked néhány ötletet, melyek nem kerülnek sokba, mégis látványos eredményt érhetsz el velük.

Cikkünkből ötletet meríthetsz ahhoz, hogyan alakítsd saját ízlésednek megfelelőre a konyhát, mindössze tízezer forintból.

Cseréld le a fogantyúkat!

Ha a konyhaszekrényekkel nem vagy megelégedve, nem kell azonnal az asztaloshoz rohanni, elég elmenni egy közeli barkácsboltba, majd választani néhány új fogantyút a szekrényajtókra.

Ma már rengeteg fajtából választhatsz, az egyhangú fát vagy műanyagot lecserélheted festett porcelánra vagy antik hatású fémre is.

Ezeknek az ára többnyire 400-600 forint között mozog, persze vannak komolyabb, 1000 forint feletti darabok is. De, ha drágábbat választasz is, akkor is jóval olcsóbban megúszod a bútor felújítását, mint akkor, ha egy új szekrényt vásárolsz.

Ha még nem vetkőzted le teljesen a gyerekkort, választhatsz egy-két mókás és színes darabot is, hogy ezzel is egyedivé varázsold a konyhát.

Így újítsd fel a konyhát a legegyszerűbben: 15 látványos ötlet

Nézegess képeket!

Elolvasom

Matricákat az üvegre!

Bár sokan ódzkodnak tőle, egy-egy jól megválasztott öntapadós tapéta fel tudja dobni a helyiséget. Választhatsz olyat, amit a szekrény üvegére tehetsz, és olyat is, mely a falra kerül.

Rengeteg szép motívum kapható a piacon, a virágoktól az étkészletekig mindent megtalálsz, függetlenül attól, milyen stílusú konyhát szeretnél. Ráadásul az ilyen tapéták könnyen eltávolíthatók, és mérettől függően többnyire 5-7000 forint között mozognak, ezért bármikor lecserélheted őket.

Ha a te lakásodban is a konyha számít a központnak, és szeretsz üzengetni másoknak, kitehetsz a falra matricatáblát is, amit bármikor áthelyezhetsz és letörölhetsz, hogy új üzenetet hagyj rajta egy egyszerű krétával.

Néhány kép a falon személyesebbé teszi a helyiséget
A gyakran szem előtt lévő használati tárgyak is passzoljanak a konyha stílusához
Tarts virágot vagy fűszernövényt a konyhaablakban!
A konyhában bátran használhatsz erősebb színeket is

Spotlámpa a jó világításért

Egy szép vitrines szekrényt érdemes jó megvilágítással hangsúlyossá tenni. Ha már rendbe tetted a konyhaszekrényt, és örülnél némi extra világításnak, érdemes elgondolkodnod azon, hogy ne építs-e be néhány spotlámpát.

Felújítás saját kezűleg
Szeretsz barkácsolni? Linkgalériánkban rengeteg hasznos ötletet találsz!

Egy-két ezer forintért vehetsz egy-egy lámpatestet, ami teljesen belesimul a mennyezetbe vagy a szekrénybe. Pozitívuma továbbá, hogy nemcsak a munkához jó az erős fény, hanem a helyiség dekoratív megvilágításában is sokat segíthet egy-egy jól pozicionált égő.

Fesd át a bútorokat!

Ha szeretsz kézműveskedni vagy festegetni, és van elég hely a szárításhoz, egy délután alatt lefestheted a konyhabútort olyanra, amilyenre csak szeretnéd. Bármelyik festékszaküzletbe mész, biztosan segítenek majd, hogy a megfelelő színt és festékfajtát válaszd ki. A bútorfestékekre is igaz, hogy speciális színkártyán megnézhető a végeredmény, ezzel könnyítve a vásárlást.

Ezeknek a festékeknek néhány ezer forintra tehető az ára. De, ha igazán egyedi bútort szeretnél, és van egy kevés szabadidőd, választhatod a szalvétatechnikát is, mellyel igazán sajátos bútort készíthetsz. Az alapozás után ragaszd fel a szalvétát, és végül, ha már megszáradt, lakkozd le, hogy tartós maradjon a minta.

Vidám kiegészítők
Ne rejtsd el a szép edényeket
A fűszerek a konyha díszei lehetnek

Változtass a kiegészítőkön!

Nincs kedved a délutánt lefoglaló pepecseléshez, vagy egyszerűen nem érzed magad elég ügyesnek egy felújításhoz?

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Akkor se keseredj el, néhány kiegészítővel még így is feldobhatod a konyhát. Rengeteg kész képet lehet kapni már, melyeket fára festettek, vagy szalvétatechnikával készítettek.

Esetleg vehetsz egy-két virágcserepet, melyben fűszernövényt tárolhatsz, de szerelhetsz a falra egy vidám fűszertartó polcot hozzátartozó edénykékkel, és lecserélheted a konyhai függönyt is. Ezek az apró, pár ezer forintos változtatások is igazán karakteressé tehetik a konyhádat.

Te mennyit költenél a konyha felújítására?

Ezt is szeretjük