Álomfürdőszoba 10 ezer forintért
Így újítsd fel saját magad
Egy kis leleménnyel és munkával fillérekből is oázist teremthetsz a fürdőszobából.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kicsi? Sötét? Unalmas vagy csak divatjamúlt? A legtöbben nem vagyunk megelégedve a fürdőszobánkkal, pedig a vizes helyiség felújítása nem olcsó mulatság.

Egy fárasztó nap végén te is megérdemled, hogy egy igazi oázisban frissítsd fel magad, ezért ragadj ecsetet, ereszd el a fantáziádat, és varázsold saját magad olyan hellyé a fürdődet, ahol jól indul és jól végződik a nap.

Válassz irányt!

A fürdő egy teljesen önálló, zárt részét képezi a lakásodnak, ezért akár igazodik otthonod többi részéhez, akár kissé elüt tőle, nagyon fontos, hogy a fürdődnek saját stílusa legyen.

A legelterjedtebb irányzatok most a modern, formabontó stílus és a letisztult zen hangulat, de egy kis leleménnyel a szintén nagyon népszerű rusztikus-vidékies hangulatot is megteremtheted, akár egy apró panelfürdőszobában is.

A lényeg, hogy még a felújítás előtt döntsd el, milyen hangulatra vágysz, és végig ragaszkodj ehhez, különben a végeredmény könnyen kaotikussá válik.

Fesd át!

Ki mondta, hogy egy fürdőszobának szigorúan fehérnek, esetleg halványkéknek kell lennie?

Ha neked ezek a színek tetszenek, használd őket bátran, de egy kis merészséggel vadonatúj miliőt teremthetsz.

A nagyobb barkácsboltokban kaphatóak kifejezetten fürdőszobába és konyhába kifejlesztett, víz- és súrolásálló festékek, de speciálisan csempére gyártott színezőanyagot is vásárolhatsz, és lássuk be, a burkolat átfestése jóval egyszerűbb és olcsóbb megoldás, mint a csempecsere.

Átfestenéd a fürdőt, de nem tudod, mennyi anyagra lesz szükséged? Használd festékkalkulátorunkat!

Ha modern fürdőszobára vágysz, bátran válassz erős színeket: pirosat, sötétzöldet vagy padlizsánt, ezek most nagyon divatosak. A sötét színek használata az apró fürdőszobákban sem tilos, de itt csak egyetlen falat vagy egyetlen területet - például a tükör mögötti részt - emeld ki az élénk színnel, az összhatást pedig lágyítsd pasztellszínek használatával.

A zen fürdőből nem hiányozhat a gyertya és a bambusz
Halovány színekkel csodás vidéki hangulatot teremthetsz.

A zen stílushoz jól illik a tiszta, fehér felület, de a természetes, natúr színek, mint amilyen a fa barnája vagy a fű zöldje is jól társíthatók a zen hangulathoz.

A rusztikus hangulatot halovány pasztellszínekkel emelheted ki a legszebben: az almazöld, a halovány égkék vagy a levendulalila mind megnyugtató, vidéki atmoszférát teremtenek.

Egyedi bútort olcsón

Felejtsd el a tömeggyártott, farostból készült, méregdrága fürdőszobabútorokat. Többségük nem éri meg az árát, hiszen az állandó pára hatására a préselt anyag hamar szétmállik.

Nézz szét néhány aukciós oldalon vagy menj ki a bolhapiacra: fillérekért vásárolhatsz kissé kopott, kidobásra ítélt, de szerkezetileg még jó állapotú bútorokat.

A modern fürdőben jól mutat az igénytelen, de egészséges búzafű
A bolhapiacokon vagy az aukciós oldalakon igazi kincsekre lelhetsz

Ezeket aztán otthon egy erős csiszolópapírral megszabadíthatod a korábbi festék- és lakkmaradványokról, majd olyan színűre festheted, amilyenre csak szeretnéd.

A zen stílusú fürdőbe keress egyszerű vonalvezetésű, letisztult bútorokat, a rusztikus hatás eléréséért pedig nyomkodj egy puha ruhát a félig száradt festékre, így a fürdőszobabútorok legalább százévesnek tűnnek majd.

Ne feledd a részleteket!

Néha a legapróbb változtatásokkal érheted el a leglátványosabb eredményt. Cseréld le a szappantartót egy nagymamádtól rád maradt porcelánra, a fürdősót tartsd egy régi szelencében. Válassz olyan zuhanyfüggönyt, ami illik a fürdő stílusához, és tegyél néhány szál virágot a mosdóba - ha nincs természetes fény, szépen kidolgozott művirágot is használhatsz.

A tusfürdőket, samponokat, testápolókat töltsd kecses, üvegszerű flakonokba, de ne üvegbe, az ugyanis könnyen kicsúszik a vizes kezedből és sérülést okozhat.

Egy kicsi fürdőszobában elsődleges szempont a praktikum, de azért ne legyél túl szigorú: a falra szerelt polcokon vagy épp a kád sarkában a pipereholmik mellett néhány dísztárgy is helyet kaphat, például egy csinos porcelán vagy egy régi parfümösüveg.

Ezt is szeretjük