Új adót fognak bevezetni a lakásokra? Kiderült, mi igaz az új hírekből!

Új, évente egyszer fizetendő átalányadóról szólnak a hírek a lakásokkal kapcsolatban.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ahogy arról az Index.hu is beszámolt, e heti, szerdai számában a Magyar Idők arról írt, hogy a kormány átláthatóbbá és nyomon követhetőbbé kívánná tenni a kiadó lakások piacát, illetve a bérbeadással foglalkozó ingatlantulajdonosok tevékenységét.

A lap a hírek szerint arról számolt be, hogy a tulajdonosoknak évente egy alkalommal átalányadót kellene fizetniük, mely a négyzetmétereken alapulna, mértéke pedig 1500 forint lenne egységenként, vagyis négyzetméterenként.

A Magyar Idők szerint ez az adózási forma a jelenleginél kedvezőbb lenne, az erről szóló jogszabályt pedig, melynek nem titkolt célja a bérbeadások piacának kifehérítése lenne, állításuk szerint már áprilisban tárgyalhatja az országgyűlés.

A kormány nem erősítette meg a híreket

Nem sokkal az erről szóló sajtóhírek megjelenése után azonban a Nemzetgazdasági Minisztérium - NGM - közleményt juttatott el az MTI-hez, mely szerint nem tárgyalt a kormány a lakáskiadás adóztatásáról.

A tárca közleményében úgy fogalmazott: a lakáskiadásról szóló állítólagos adóelképzelésekről a sajtóban megjelent hírekre reagálva a NGM leszögezi, hogy a kormány kedden az adócsökkentés és otthonteremtés költségvetéséről tárgyalt, és semmilyen más, a sajtóban felhozott javaslat nem szerepelt a napirenden, ilyen irányú javaslatot pedig a kabinet nem támogatott.

Ezeket a helyeket imádják a betörők tavasszal: figyelj rájuk idén is sokkal jobban!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az MTI információi szerint a Magyar Idők a szerdai számban Szatmáry Kristóf, a Miniszterelnökség kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztosára hivatkozva írt arról, hogy hamarosan a kormány elé kerül, majd a Nemzetgazdasági Minisztérium április végén, az adótörvény-változásokkal együtt terjeszti az Országgyűlés elé azt a jogszabályt, melynek célja, hogy egyértelmű kereteket szabjon a magán- vagy turisztikai célú ingatlan-bérbeadások feketézéssel érintett piacán.

A lakásbérbeadókra, illetve a turisztikai céllal ingatlant hasznosító magánszemélyekre, cégekre vonatkozó, egymástól eltérő szabályokat felülírják majd az egységes új előírások.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük