A Diplomata folyosótól a diplomatapudingig (x)
Mindannyiunk életében eljön az a pillanat, amikor egy nagy levegőt veszünk, hátradőlünk, és azt mondjuk: időt kérek!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pontosan ez történt Mautner Zsófiával is, aki néhány évvel ezelőtt időt kért és nyert, amikor sikeres diplomáciai karrierjét a gasztronómiára cserélte. Külkereskedő szüleivel Zsófi éveket töltött külföldön, így korán természetessé vált számára más kultúrák és ezzel együtt a különféle nemzetek konyháinak, ízeinek elfogadása. Utazásait felnőttként is folytatta, a világ számos országában megfordult, közben folyamatosan fejlesztette kulináris ismereteit.

Az igazi vízválasztót ötéves brüsszeli kiküldése jelentette: Zsófi, ekkor még hobbiból, létrehozta gasztronómiai honlapját, a Chili és Vaníliát. A honlap nem várt sikere, az elismerő levelek ráébresztették, hogy az európai uniós ügyek mellett mennyi örömöt és kreatív energiát jelent számára a hobbija. Az érzés végül gondolattá kristályosodott, és Zsófi úgy döntött, elhagyja a kecsegtető diplomata pályát, inkább szenvedélyét, a konyhaművészetet választja igazi hivatásul.

Adj utat a vágyaidnak!

Bátor döntésének köszönhetően, hazánk első számú gasztrobloggerévé avanzsált, akinek kulináris élménynaplója mára a magyar online konyhairodalom szerves részévé vált. Népszerű receptjeit sok ezren főzik, tavaly február óta főállású gasztronómusként többek között egy online étteremkalauz főszerkesztője.
Így lett a hobbiból igazi hivatás: Zsófi ma közismert és elismert gasztronómiai újságíró, főzőműsorok és ilyen tárgyú vállalkozások tanácsadója, és nem utolsó sorban a sikerlistás Chili és Vanília szakácskönyv szerzője.

S hogy mi Zsófi sikerének titkos receptje? Vegyünk egy nagy adag tudásvágyat, itassuk át kitartással és alázattal, spékeljük meg szenvedéllyel, körítsük extra porció szorgalommal, végül bolondítsuk meg az egészet egy csipetnyi merészséggel!

Zsófi története kiváló példa lehet mindenki számára, aki a saját jövőjét tervezi. Egy bátor döntésből többet profitálhatunk, mint gondolnánk, legyen szó magánéletről, karrierről - vagy akár a pénzügyeinkről.

Kérd ki az idődet, gondold át pénzügyeid és nyerj!

Egyre több honfitársunk számára jelent terhet a jelzálogkölcsönök havi törlesztőrészleteinek emelkedése. Jó hír, hogy van számukra segítség! Az UCB Ingatlanhitel Zrt. - az euró-zóna vezető pénzügyi vállalkozása - a BNP Paribas jelzáloghitel specialistájaként, olyan euró-alapú, hitelkiváltási célú kölcsönt kínál, amellyel akár havi szinten is jelentős megtakarítás érhető el.

Az UCB kölcsönei Budget Fix - forintban fix - törlesztési opcióval elérhetőek, védelmet nyújtanak az árfolyam ingadozások ellen, hosszú távon is kiszámíthatóvá téve a havi törlesztést. Az új kölcsönnel akár több korábbi jelzáloghitel is összevonható, a választhatóan 3 vagy 5 éves kamatperiódus pedig a még nagyobb biztonságot, a hosszú távon is kiszámítható kamatszintet szolgálja!

Szánj időt pénzügyeidre, látogass el az www.idopenz.com oldalra, és tudj meg még többet!(%oldalmero(509278, 414951)%)

Ezt is szeretjük