Így pucold meg a gáztűzhely rácsát: a nyúlós, tapadós zsírt is lehozza a módszer

A kíméletes tisztítás a cél, ami nem hagy maga után sérüléseket a felületen.

Tűzhely tisztítása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A konyha egyik főszereplője a gáztűzhely, amelynek tisztasága minősíti a helyiség általános higiéniai állapotát is. Ezért is sarkalatos probléma mindig tisztán tartani a naponta használt, és minden főzés után óhatatlanul beszennyezett berendezést.

Az odaégett zsírt, rászáradt ételfoltokat és egyéb égéstermékeket nagyon nehéz úgy letakarítani, hogy az ne okozzon karcolást, és ne hagyjon maga után foltokat. 

Ezzel takarítsd a gáztűzhely rácsát

A hideg zsíroldó a leghatékonyabb módszer a zsíros és odaégett foltok eltakarítására. Ennek használatával el lehet kerülni azt, hogy a fényes porcelán- vagy fémfelület összekarcolódjon. Ezek a készítmények lúgos kémhatásúak, ezért tisztításkor a vastag gumikesztyű használata javasolt.

Ezek a zsíroldók eredetileg ipari szennyeződések eltávolítására készültek, így tisztító erejük garantált. A tűzhely mellett a rozsdamentes edényeket és a tepsiket is lehet vele tisztítani. A hideg zsíroldók karcmentességet és újszerűen tiszta, fényes felületet garantálnak, ám csak a zománcozott felületeken szabad használni őket, mert a sima festéket is leoldják a tűzhely oldaláról.

Több területen hasznosíthatod az erejét

A zsíroldó folyadékok flakonjai általában szórófejesek, így a szert egyenletesen kell ráfújni a tisztítandó felületre. 10-15 percig hagyni kell hatni az anyagot, majd bő vízzel és többször leöblíteni. Ha rendkívül makacs zsírfoltokkal, rátapadt ételmaradékkal és korommal van dolgod, szedd le a gáztűzhely rácsát, és tedd bele egy óriási és vastag szemeteszsákba.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Fújd be alaposan zsíroldóval, majd kösd be a zsák száját, és hagyd úgy pár óráig. Utána bő vízzel mosd le a feloldódott szennyeződést. Ezeket a zsíroldó készítményeket használhatod grillsütőre és elektromos sütő rácsára, egyéb sütőlapra és acél edényre is. Emellett eltünteti a kád oldalára ragadt zsíros réteget is, és a szappanmaradékokat a mosdókagylóról, és csempéken is ugyanolyan hatékonyan működik. A gumikesztyű mellett a zsíroldó használata közben és után a szellőztetésről se feledkezz meg!

A gáztűzhely mellett ugyanúgy ügyelni kell a mosogató tisztaságára és megfelelő működésére is. Tudtad, hogy a következőket szigorúan tilos beledobni?

Tilos a mosogatóba dobni: 6 dolog, amitől nagyon gyorsan eldugul

Nézegess képeket!

Elolvasom

Házi praktikák a foltok ellen

A szódabikarbóna és természetes citromlé is évszázadok óta bevált házi praktika, de inkább az egyéb rászáradt ételfoltok ellen hatékonyak, mint a zsíros szennyeződéseknél. Az almaecet és a porcukor keveréke szintén feloldja a tűzhely rácsára tapadt ételmaradékot. A mosószóda egy műanyag dörzsölős súrolóval használva segít leszedni a közepesen erős piszkokat a gáztűzhelyről. 

Ezt is szeretjük