Tilos bográcsozni, ha túl nagy a meleg? 4 fontos dolog, amit tudnod kell!

Szívesen grilleznél vagy sütögetnél a kertben? Ezekről a szabályokról nem árt tudnod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha hinni lehet a híreknek, lassan visszatér a hamisítatlan nyári idő, sőt, már hétvégén tetőzhet a hőség, mellyel kapcsolatban azonban nem árt tudni, hogy az átlagosnál magasabb hőmérsékleti értékek esetén a hatóságok hőségriasztást adhatnak ki.

Fokozottan nagy hőség esetén előbbi mellett általában tűzgyújtási tilalmat is elrendelnek, joggal merül azonban fel a kérdés, ez vonatkozik-e a kerti szabadidős tevékenységekre, például a grillezésre, bográcsozásra.

A kertre is vonatkozik a tűzgyújtási tilalom?

Fontos tudni, hogy a tűzgyújtási tilalom az erdőkre és azok környezetére terjed ki, azonban a tűz keletkezésének és terjedésének fokozott veszélye egy ilyen időszakban minden növényzet esetén fennáll, így a szalonnasütés, grillezés esetén is különösen fontos a szabályok betartása.

A saját tulajdonú, belterületi ingatlanon található tűzhely vagy grillsütő használata nem tiltott a tűzgyújtási tilalom idején sem, azonban az ilyen nyílt lángú berendezések, eszközök használata, a tűz gyújtása az ingatlanon belül megköveteli az általános égetési szabályok betartását.

Nem szabad például felügyelet nélkül hagyni az égő tüzet, még ki nem hűlt parazsat, hamut, és gondoskodni kell a megfelelő, tűz oltására alkalmas anyag, eszköz készenlétben tartásáról, például vízről, homokról.

A tevékenység befejezését követően a tüzet gondosan el kell oltani, emellett meg is kell győződni arról, hogy elaludt. További információt ide kattintva találsz.

Ezt is szeretjük