Borotvahabbal festették meg a tojást: elképesztően jól néz ki, és nagyon könnyű
Kreatív, könnyű és kicsit sem megszokott tojásfestési technikát mutatunk.

tojasfestes
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha gyerek is van a háznál, a tojásfestés elmaradhatatlan program, a kislányoknak pedig érdemes a hagyományokról is beszélni, hogy miért kell piros tojással várni a fiúkat, még ha idén nem is valószínű, hogy jönnek.

A hagyományos tojásfestésen kívül nem árt néha új, kreatív módszerekkel kísérletezni, mint amilyen a borotvahabos technika is: az eredmény nagyon látványos lesz, a folyamat pedig az egész családnak jó móka.

Ezekre lesz szükséged a borotvahabos tojásfestéshez

Számos előnye van annak, ha borotvahabbal készülnek a húsvéti tojások, hiszen nem úszik majd az egész lakás festékben, a gyerekek jól szórakoznak majd, a végeredmény pedig bámulatosan szép lesz. Ami feltétlenül szükséges a különleges módszerrel készülő tojásfestéshez:

  • Főtt tojások
  • Borotvahab
  • Ételfesték
  • Muffintepsi
  • Szívószál vagy fogpiszkáló
  • Igény esetén gumikesztyű

A cikk az ajánló után folytatódik

Sok helyen tepsiben javasolják a borotvahabos tojásfestést, de érdemes inkább muffinformával kísérletezni, hiszen ebben az esetben több különböző árnyalatú tojást is lehet alkotni, és a folyamat után is kevesebb felesleg marad.

tojasfestes3
Fotó: bhg.com / Pinterest

Fontos, hogy ezt a tojást festés után már nem szabad megenni, de ha nem szeretnél pazarolni, akkor ajánlott borotvahab helyett habtejszínt használni, ami ugyanolyan jól működik, és a főtt tojások is felhasználhatók még - például isteni tojássalátát készíthetsz belőlük.

Így fess tojást különleges módon

Nagyon egyszerű a tojásfestés ezzel a módszerrel, mindössze annyi a teendő, hogy bele kell nyomni a borotvahabot a muffinformákba, majd ízlés szerint annyi és olyan színű ételfestéket kell hozzácsepegtetni, amilyet csak szeretnél. A legszebb eredmény elérése érdekében ajánlott több színt is kombinálni. Miután ez megvan, fogpiszkáló vagy szívószál segítségével oszlasd el a festéket a habban, hogy szépen elterüljön, és látványos minták keletkezzenek.

tojasfestes1
Fotó: coupons.com / Pinterest

Ezt követően jöhet bele a főtt tojás, amit érdemes jól belenyomkodni a habba, majd tíz-tizenöt percig álljanak benne. Ha nem szeretnéd, hogy a kezed vagy a lurkók mancsai piszkosak legyenek, érdemes gumikesztyűt húzni a készítéshez. Ha már elég ideig álltak a tojások a borotvahabban, hideg vízzel mosd le őket, és máris kész a különleges dekoráció - érdemes egy szép tálban kirakni őket asztaldíszként, hogy mindenki megcsodálhassa a húsvéti különleges tojásokat.

Húsvétitojás-ötletek kicsiknek: nem lesz nyakig festékes, mégis jól szórakozik a gyerek

Cuki, mégis egyszerű ötletek egy kis kreatív játékhoz.

(Borítókép forrása: countryliving.com / Pinterest)

Ezt is szeretjük