Titkos szobát talált a pár a ház felújítása közben: legalább 100 éve senki sem járt benne

Aventine Hall kúriája a környék egyik legszebb régi épülete - különös dolgot találtak a felújítási munkálatok alatt új tulajdonosai.

Aventine Hall nyitó
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Virginia állambeli Luray egyik legszebb régi épületének tartják Aventine Hall impozáns kúriáját. Első lakója, Peter B. Brost saját maga tervezte és építette meg a gyönyörű épületet 1852-ben.

A kúria értékét jól mutatja, hogy 1970-ben az Emlékhelyek Nemzeti Listájára is felvették, fennállása óta megannyi családnak adott otthont, és két évig még kollégiumként is szolgált.

Aventine Hall felújítása

Jelenleg Dan Anderson és párja, Sara Anderson tulajdonában áll, akik 2019-ben vásárolták meg a történelmi kúriát, és még ebben az évben belevágtak a felújítási munkálatokba is, amit napról napra lehet követni Facebook-oldalukon.

Aventine Hall.
Aventine Hall.
Fotó: Aventine Hall Rebirth / Facebook

A két éve üresen álló, elhanyagolt épületen meglátszott az idő vasfoga, ráadásul a romok alapján vandálok is randalírozhattak az elhagyott termekben. Hamar nekiláttak a feladatoknak, ám ahogy az épület alagsorában dolgoztak, valami különösre bukkantak.

Titkos szoba

Egy titkos szoba várt legalább száz éve arra, hogy valaki újra kinyissa ajtaját. Miután feltárták a rejtett helyiséget, észrevették, hogy tele van mindenféle régi tárggyal, de főleg üres üvegekkel. Úgy tűnik, az előző lakók az Egyesült Államokban 1919-ben kezdődő szesztilalom alatt ide rejtették titkos italos készletüket, és olyan alaposan elzárták, hogy idáig senki nem fedezte fel újra. 

titkos szoba kész
Fotó: pinterest

Az üvegek címkéje is arról árulkodik, hogy valószínűleg ez állhatott a rejtekhely hátterében. A szerencsés felfedezésnek hála plusz területet nyertek, amit most már bármire használhatnak, és szép antik üvegekkel is bővült a dísztárgyak listája. Ugyan a méretéről jelenleg nem közöltek információt a lakók, a képeken látszik, hogy nagyobb bútorok is elfértek a helységben, feltételezhetően 9-10 négyzetméternyi plusz területet nyerhetett a házaspár.

Üveg, szék, lámpabúra és más bútordarabok már évtizedek óta hevertek elzárva ebben a kis teremben.
Üveg, szék, lámpabúra és más bútordarabok már évtizedek óta hevertek elzárva ebben a kis teremben.
Fotó: pinterest

Egy lámpa búrája, egy megroggyant szék vagy kanapé, illetve több felismerhetetlen tárgy porosodott ezen a részen. Ahogy az alagsorban megszabadultak a nagyobb bútoroktól és az álfalaktól, régi pajtaajtóra, és annak a nyitórendszerére bukkantak. Ezen kívül két régi kockatévét és sértetlen míves tányérokat találtak itt. Youtube csatornájukon a gyönyörű kúria többi részét, a díszes tapétás szobákat is megmutatták.

Még mindig tart a felújítás

A bejáratnál elhelyezkedő korinthoszi oszlopsor támaszai szinte teljesen elrothadtak, jóformán az utolsó pillanatban cserélték ki őket, már a kidőlés szélén álltak. Még szerencse, hogy időben megjavították, mivel ezt a gyönyörű műemléki részt az athéni Szelek tornya mintájára készítették.

A cikk az ajánló után folytatódik

A renoválás a kültereken kívül rengeteg szobát és beugrót is érintett, de a házaspár elhatározta, hogy bármibe is kerüljön, újra régi fényében fog pompázni a kúria. Amilyen elszántsággal és szenvedéllyel vágtak bele, el is hisszük nekik, hogy így lesz.

Régi babát találtak a megvásárolt házban, elképesztő összeget kaptak érte - Meglepő leletek a költözés után

Érdekes, házfelújítás során előkerült leleteket mutatunk. Igaz, nem mindegyik értékes, de tényleg mindegyik érdekes.

(Képek forrása: Facebook, pinterest, borító-és ajánlókép forrása: Wikipedia CC BY 3.0)

Ezt is szeretjük