Így készíts biztonságos házi rovarűző spray-t! Kint és bent is működik
Ha a vegyszerek helyett a természetes módszerek híve vagy, adunk néhány tippet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rovarok az év többi szakában sem igyekeznek elkerülni a lakást, nyáron azonban nagyobb problémát jelentenek, a nyitott ablakok miatt ugyanis könnyebben juthatnak be otthonodba, emellett számuk is emelkedik ilyenkor.

Az áruházakban számtalan különféle típusú rovarirtó közül lehet választani, nem véletlen azonban, hogy sokan ódzkodnak ezektől, hiszen amellett, hogy drágábbak is, mint a házi praktikák, nem szabad megfeledkezni arról, hogy erős vegyszereket tartalmazhatnak.

Veszélyesek a rovarirtók?

Hallani olyan hírekről, melyek szerint a rovarirtók használata a terhesség ideje alatt káros hatással lehet a babára, emellett korábban is írtunk már arról a kutatásról, mely arra hívta fel a figyelmet, hogy bizonyos hatóanyagok - az úgynevezett DEET - huzamosabb ideig és nagyobb mennyiségben alkalmazva kisgyermekek esetében komoly egészségügyi problémákat okozhatnak, emellett bőrrel érintkezve sem veszélytelenek.

Léteznek persze olyan bolti termékek, amelyek nem tartalmaznak erős vegyszereket, emellett javasolják a 10% alatti DEET-tartalmú termékeket is, melyek nem jelentenek komoly veszélyt, ha azonban szeretnél biztosra menni, nem árt tudni, hogy természetes szerekkel és praktikákkal is szembeszállhatsz a betolakodókkal.

Természetes módszerek a rovarok ellen

Számos házi praktika létezik a rovarok távol tartására, szúnyog- és légyriasztó spray-t például egyetlen perc alatt készíthetsz, ha van otthon szegfűszeges, levendulás és citromos illóolajod.

Nem kell mást tenned, mint egy szórófejes flakonba vizet töltened, majd hozzáadni néhány cseppet mindegyikből. Az említett rovarok ki nem állhatják ezek erős aromáit, így távol maradnak azoktól a helyektől, melyeket ezzel a keverékkel fújtál be. De nemcsak ez a módszer lehet hatásos, nézd meg az alábbi galériát, és ismerj meg néhány továbbit is!

Ezt is szeretjük