Hasznos tippek a téli ruhák tárolásához: nem kell hozzá külön gardrób
Egy papír zsebkendő is sokat segíthet, de számos szuper trükk létezik a téli ruhanemű tárolásához.

teli ruhak tarolasa 1
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lassan jó lenne bedobozolni a vastag, kötött holmikat, ami nehézkesnek tűnhet, főleg, ha nincs az embernek külön bejáratú gardróbszobája. Szerencsére számos praktika létezik, ami megkönnyíti a dolgodat.

Sokan ilyenkor egyszerűen felcserélik a ruhák helyét a polcon, magyarán alulra teszik a téli, felülre pedig a nyári kollekciót. Ugyanakkor a meleg kabátokat és cipőket ennél mélyebbre kell süllyeszteni, ami magában hordozza annak lehetőségét, hogy a ruhaneműket ellepik a molyok és a por. A következő trükkök segítenek az elpakolásnál anélkül, hogy aggódnod kellene a ruhák állapota miatt.

Mosd ki őket!

Több okból is célszerű elrakásuk előtt kitisztítani a ruhákat: talán nem gondolnád, de a textilbe ivódott parfüm és dezodor illata idővel elősegítheti a kifakulást. Ezenkívül a kimosott gúnyák jó eséllyel nem lesznek dohosak, ahogy a molyokat is könnyebb így távol tartani.

Tartsd őket hideg, napfénytől védett helyen!

A szekrény tetejére vagy az ágy alá is helyezheted a tároló dobozokat, a lényeg, hogy keress a ruháknak tiszta, száraz, napfénytől védett helyet, ezzel megvédheted őket a molyoktól és a szúrós szagoktól.

Válassz színes tárolót!

Sokan egyszerűen nejlonzacskóba bújtatják a ruhaneműket, ezek viszont magukba zárják a nedvességet, ami kedvez a penészképződésnek. Ehelyett érdemes vákuumos tároló zacskóba pakolni, ami védelmet nyújthat a külső hatásoktól. Még egy fontos dolog, hogy átlátszó helyett színes tároló rekeszt válassz, így a napfénytől is megóvhatod a hacukákat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Megérkezett a Lysol fertőtlenítő család

Magyarországra is megérkezett a több, mint 130 éves fertőtlenítő márka.

A Lysol fertőtlenítő mosószeradalék elpusztítja a baktériumok, gombák és vírusok 99,9%-át, a Lysol fertőtlenítő spray pedig amellett, hogy több, mint 100 felületen pusztítja el a vírusok, gombák és baktériumok 99,9%-át.* elsőként veszi fel a harcot bizonyított hatékonysággal a COVID-19 betegséget okozó vírus ellen.

*A Lysol fertőtlenítő spray kémiailag elpusztítja a címkén felsorolt  mikroorganizmusokat. A Lysol fertőtlenítő hatású mosószeradalék az áztatás során elpusztítja a címkén felsorolt mikroorganizmusokat. Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Promóció

Mire nem jó egy papír zsebkendő?

A cipők és a kesztyűk megtartják formájukat, ha kibéleled őket papír zsebkendővel, esetleg vécépapírral vagy papírtörlővel. A polcon tárolt ruhák közé is teríthetsz egy réteg zsepit, így nem mosódnak össze a színek.

Emellett érdemes szódabikarbónát szórnod a lábbelikbe, az ugyanis elveszi a kellemetlen szagokat. Végezetül, a ruhákat inkább összehajtva, ne vállfákon tárold, utóbbi miatt ugyanis könnyebben kinyúlhatnak.

Ezt is szeretjük