8 gyakori takarítási hiba, ami mágnesként vonzza a pókokat - A kutyakaja és a szennyes is hívogató számukra

Ha ezeket teszed, valóságos menyországgá válik a nyolclábúaknak az otthonod.

Takarítási hibák, amik vonzzák a pókokat
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Amikor gondosan kitakarítod az otthonod, elsősorban a kellemes illatot és a rendezett környezetet tartod szem előtt. Pedig a takarítás egyik fő célja, hogy távol tartsuk a kártevőket otthonunkból.

Megeshet, hogy bár rendbe vágtad az egész lakást, mégis belebotlasz ízeltlábúakba, különös tekintettel a pókokra. Vannak ugyanis olyan gyakori takarítási hibák, amik mágnesként vonzzák a gyűlölt nyolclábúakat - most ezekből hoztunk párat, amire legközelebb érdemes figyelni.

Takarítási hibák, amik vonzzák a pókokat

Nem mosod meg a gyümölcsöket

Sajnos a gyümölcsök nem csak a legyeket, a pókokat is vonzzák. Ennek elkerülése érdekében mindig mosd meg őket, akkor is, ha nem tervezed azonnal elfogyasztani. Ha pedig meg is ennéd őket, szódabikarbónás vízzel tisztítsd meg a gyümölcsöket. A szőlők különösen nagy rovar-mágnesek, hiszen a pókok imádnak hálót szőni a szemek közé. 

GettyImages-1203325684
Fotó: ArtmannWitte / Getty Images Hungary

Kint hagyod a kutyakaját

Ha van háziállatod, az eledelét mindig jól rakd el, ugyanis az elöl hagyott étek szintén csalogató lehet a pókok számára. A kutyák tálkáját is érdemes rendszeresen elmosogatni.

Nem irtod a többi rovart

Na, mi vonzza a rovarokat? Hát a többi rovar! Sajnos, ha legyek zümmögnek egész nap, vagy csótányproblémád van, nagy eséllyel a pókok is megjelennek majd hamarosan. Ezért ha megszabadulnál a nyolclábúaktól, a többi bogártól is búcsút kell intened.

Nyitott szemetest használsz

Ez valószínűleg nem meglepő, de a nyitott szemetestől eláraszthatják az otthonodat a pókok. Szívesen esznek olyan rovarokat, amelyek maradékokkal és hulladékkal táplálkoznak. Fontos, hogy jól záródó szemetest használj, így nem lesz gondod a hangyákkal és pókokkal sem.

Nem takarítod le a konyhapultot és a tűzhelyt

A konyhapult és a tűzhely tisztítását sokan utálják, azonban egy nagyobb főzés után rengeteg apró ételdarab és kosz marad ott, ami odavonzza a rovarokat. Bár a pókok nem esznek emberi táplálékot, más hangyákat - akik előszeretettel mennek rá a morzsákra - viszont igen.

Kihagyod az ereszcsatornákat

Ha kertes házban laksz, és pókproblémáid vannak, feltétlenül nézz rá az ereszcsatornáidra. Az ott megbújó faágak és levelek közt rengeteg rovar lehet. Bár a pókok nem szeretnek ott élni, viszont gyakran használják ezt az útvonalat az otthonodba bejutáshoz.

Szennyesek a padlón

Mindenki hagyott már szennyeseket a lakás különböző pontjaiban. Amellett, hogy kevésbé esztétikus látvány a földön heverő ruhakupac, a pókok számára is remek búvóhely. A legjobb, ha a használt ruhákat zárt szennyeskosarakban tartod, így biztos nem férnek majd hozzá illetéktelen behatolók.

Nem vágod a szobanövényeket

A szobanövények megnyirbálása remek módja annak, hogy a pókok ne bújjanak el bennük. Ha sok cserepes növényed van, rendszeresen tisztítsd meg a leveleit és vágd le az elhalt részeket, különben hálót fognak szőni a levelek közé. A szobanövények helyes gondozásáról pedig itt olvashatsz bővebben.

5 trükk, amivel gyorsabban végezhetsz a takarítással - Pár perc alatt lesz kész egy feladat

Profi takarítók osztották meg jól bevált tippjeiket.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük