A Szűz otthona
12 jegy, 12 otthon
Mértékletes, segítőkész, lelkiismeretes és alapos, de sokszor túl kritikus, és könnyen válhat kötekedővé. De vajon milyen otthonban érzi jól magát?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Szűz - augusztus 23. - szeptember 22. - jegyben születetteket igen rendszeretőnek ismerik. A Szűz a tökéletességre törekszik, miközben a tisztaság, a hatékonyság és az egyszerűség előkelő helyet foglal el személyes értékrendjében. A Szűz tökéletesség iránti vágya a fizikai és a lelki egészség területén is megjelenik, így jellemzően sokat foglalkozik az egészséges életmód és táplálkozás témakörével.

A Szűz jegyben születettek keményen dolgoznak, segítőkészek, kötelességtudók, felelősségteljesek, túlzott igényük a tökéletességre azonban egyben fő hibájuk is, miután sokan nemkívánatos kritikának értékelik az általában jóhiszeműen adott javaslataikat. A Szűzről mindemellett fontos tudni, hogy legfőképpen saját magát kritizálja.

Föld jegy

Miután a Szűz föld jegy, otthonában nagy hangsúlyt kapnak a természetes anyagok, színek és szövetek. Ez érvényes a falakra, a padlóra és a bútorzatra is. Kedveli a modern és nyitott terű stílus tiszta, levegős és rendezett környezetét. A jegyhez különösen illik a skandináv stílusú lakberendezés, ahol az olyan világos árnyalatú anyagok kerülnek széles körű felhasználásra, mint a bükk vagy a nyír.
A Szűz a természetes fényt részesíti előnyben, színek közül pedig a hűs és tompított árnyalatokat.

A Szűz otthona

Mivel rend- és tisztaságszerető ember, biztosak lehetünk abban, hogy a Szűz otthona első látásra makulátlan. Bár a valóságban egyéb asztrológiai tényezők jelentősen befolyásolhatják e jellemvonásokat, a legtöbb Szűz komolyan irtózik a rendetlenségtől és a piszoktól.
Az átlagos Szűz gondolkodásában döntő fontossága van a "mindennek megvan a helye" filozófiának, ettől eltekintve otthonában kedveli a nagy tereket, a világosságot, a halvány és semleges színeket, illetve az egyszerű dekorációs vonalakat.

Nappali

Az ideális Szűz nappali tiszta, szolidan bútorozott, a modern és a hagyományos stílust kombinálja. A legmegfelelőbb padlózat egyszínű fapadló vagy annak megfelelő laminált változat, itt-ott dekorációs szőnyegekkel, amelyek bizonyos területeken a nagyobb kényelmet szolgálják.

A természetes anyagok, mint például a szizál, a kókuszháncs vagy éppen a juta, nagyon jól illenek ehhez a jegyhez. A bútorok tekintetében is a fából, bambuszból készült változat az ideális választás.
A Szűznek szüksége van a nyugodt környezetre, ezért egy világos színű díványra vagy karosszékre is szükség van a nagyobb ellazulás érdekében. Az ablakokon beáradó fény legyen a lehető legtöbb, de a megvilágítás is inkább legyen erős és direkt, mint csillogó és verőfényes.

Konyha

A Szűz felismeri az egészséges étrend fontosságát, ennek megfelelően valószínűleg a konyha lesz a lakás legfontosabb helyisége. A konyha azonban nem válik a finom borok és nehéz díszvacsorák hazájává: a jegy szülötte elsősorban a reggelit, abból is a könnyű és egészséges kontinentálist választja narancslével, kávéval és egy kis pirítóssal.
A konyha domináns színe a fehér, a falak pedig lehetőleg legyenek tele rakodási felületekkel, ahová a Szűz az általa olyannyira kedvelt kerámiaedényeket, kancsókat és egyéb dekoratív tálait teheti.
A konyhai eszközök között megtalálható a rozsdamentes acél, ezzel szemben a padlón csakis világos, lakkozott fa vagy ehhez hasonló laminált padló lehet.

Hálószoba

Az ideális hálószoba valószínűleg egyszínű, és meglehetősen minimalista stílust követ, különösen, ha férfiről van szó. Az alacsony ágykeretre vagy egyenesen a padlóra fektetett futonmatrac kiváló megoldásnak bizonyul az alvásra. Jó megoldást nyújt a természetes anyagból készült padlózat, ami továbbviszi a nappaliban bevezetett stílust. Loftlakás, padlás vagy ehhez hasonló hely esetén jól mutatnak a csövek, csupasz téglafalak és egyéb ipari szerelvények. A tégla különösképpen hangsúlyozza a föld színsémáját és a természetes anyagokat.

Fürdőszoba

A Szűz fürdőszobája tartalmaz néhány radikális stíluselemet, hogy kellően felerősítse a jegy természethez és élővilághoz való viszonyát.
A jelszó azonban itt is az egyszerűség! Használj fehér vagy enyhén törtfehér domináns színt, természetes megvilágítást, illetve a plafonba és falba süllyesztett halogén spotlámpákat!
A Szűz fürdőszobájában lényegükre lecsupaszított tárgyakat láthatunk: egyszerű vonalú polcon sekély, tányér alakú mosdókagylót, a kád pedig leginkább egy nyitott selyemgubóra hasonlít, mintsem hagyományos fürdőkádra.

Néhány, a természetből vett eredeti tárgy - egy csokor vagy egy halom kavics - jól kiegészíti a képet, amely egy nagy, keret nélküli tükörrel, a természetes vízfolyásra emlékeztető csapokkal és a vesszőfont szennyestartóval tehető teljessé.

A lakberendezés már jó ideje az érdeklődés középpontjában áll. Nem meglepő azonban, hogy sokan nehezen értik meg az egymásnak ellentmondó ismereteket, és a folyamatos tanácsözönből nehezen választják ki a számukra igazán megfelelőt.
Itt lép be a képbe az asztrológia. Csupán a születésed időpontjának ismeretével lehetőséged nyílik arra, hogy pontos megfigyeléseket tegyél esztétikai érzékenységedre és az otthonod berendezésével kapcsolatos ízlésedre vonatkozóan.
Ebben segít Paul Wade Lakberendező asztrológia című könyve, amelyben mind a 12 állatövi jegy jellemzését megtalálod, különös tekintettel az egyes jegyekre jellemző vonásokra.

Lakberendező asztrológia
Szerző: Paul Wade
Kiadja: Bioenergetic Kiadó
Kiadás éve: 2005
Ára: 2800 Ft

Ha a könyv felkeltette az érdeklődésed, itt megrendelheted! »

Ezt is szeretjük