80 forintos eszközt mutatunk betörők ellen: mindenhol működhet!

Amilyen egyszerű, olyan hatékony, mindenhol alkalmazni kellene ezt a remek kis módszert.

nagykep?cikkid=164437&kep=feszitovas-lead
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A magyar rendőrség honlapja, a Police.hu információi szerint tapasztalati tény, hogy azokat a területeket, ahol egyértelmű a szomszéd lakók jelenléte - például gyakran beszélgetnek az utcán, esetleg pad is található a házak, lakások előtt, mely ezt a célt támogatja -, a betörők inkább elkerülik, hiszen itt nagy a lebukás, tettenérés veszélye számukra.

A rendőrök szerint hasonló hatással lehet a bűnözőkre a potenciális célpontok kiválasztása terén az is, ha az ajtókon, kapukon még fel is hívják minderre a kíváncsiskodók figyelmét, a lakók összefogását jelző matrica például riasztóan hat a betörőkre, akik nem szeretik, ha a szomszéd figyel.

Bárki csinálhat betörők elleni matricát

Ilyen figyelemfelhívást jelenthet a Szemfüles szomszédok matrica vagy épp a Szomszédvigyázó Szolgálat feliratú tábla, melyekről korábban is írtunk, gyakorlatilag azonban egyáltalán nincs szükség rendőrség által kivitelezett, egyezményes jelzésre ahhoz, hogy a lakók felhívják a bűnelkövetők figyelmét arra, akkor sincs magára hagyva otthonuk, ha épp nincsenek otthon.

Ha szerencsés vagy, és olyan helyen élsz, ahol a szomszédokkal bármikor sikerül megbeszélni, hogy figyelitek egymás otthonait, illetve értékeit, bármelyikőtök van is távol, a matrica ötlete is egész biztos pozitív fogadtatásra talál, de segíthet abban is, hogy kezdeményezd a hasonló összefogást, ha a lakókörnyezetedben még nem igazán volt rá példa.

A rendőrség ugyanis a bűnmegelőzés egyik leghatékonyabb formájának tartja a közösségben rejlő erő és az egymásra való odafigyelés kinyilvánítását, ami a hatóságok munkáját is képes jelentős mértékben előrevinni.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Saját kezűleg is elkészítheted, de rendelhetsz is

Szemfüles szomszédok, Vigyázz, a szomszédok figyelnek vagy A környéken/házban szomszédfigyelő szolgálat működik feliratú matricákat akár házilag is lehet készíteni, a lényeg, hogy minél több ajtóra, kapura legyen kiragasztva, minél többet lát ugyanis belőle egy betörő, annál hatékonyabb lesz az elrettentő erő.

A matrica elkészítéséhez a szerkesztésen kívül csupán egy A4-es öntapadós papírra van szükség, bár, ha kapura ragasztanád, nem árt, ha vízhatlan a felülete. Mindez nagyon olcsón kivitelezhető, de akár készen is vehetsz hasonló matricát, a Szomszéd Figyelő Szolgálat Egyesület honlapján például rendelhetsz is.

Erre a 6 dologra harapnak a betörők: mire kell vigyáznod a szakértők szerint?

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az egyesület célja, hogy az érdekeltekhez eljuttassák a vagyonvédelemmel kapcsolatos, szükséges információkat, és olyan eszközöket biztosítsanak számukra, amelyek bizonyosan növelik értékeik, ingatlanjaik és tárgyi eszközeik biztonságát.

Ezen eszközök részeként olyan egyedi matricákat terveztettek, melyeket bárki kihelyezhet a társasházi lakások bejárati ajtóira, a lépcsőházak bejárati ajtóira, illetve a közös helységek ajtóira. Honlapjukon az épületek bejárataira nagyobb, míg a lakások ajtóira kisebb, de így is elég feltűnő matricákat lehet rendelni, családi házak ajtóira pedig UV-álló, különösen feltűnő táblákat is lehet választani. Egy kisebb matricát már 80 forintért is rendelhetsz tőlük, de az UV-álló, nagyobb táblák sem kerülnek többe 1000 forintnál. További információért kattints ide!

Kép: Police.hu.

Ezt is szeretjük