8 különleges fuga, ami hihetetlenül feldobja a fürdőt: olcsó, mégis látványos a változás

Egy-egy jól megválasztott fugaszín szinte újjá varázsolhatja a fürdőszobák régi, egyszínű csempéit.

Színes fugák
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Aki már valaha belefogott teljes lakásfelújításba, tisztában van azzal, hogy igen borsos árat kérhetnek el szakemberek a megunt csempék lebontása esetén, nem beszélve az új csempe felrakásáról.

Szerencsére nem minden esetben kell megszabadulni a régi, elavult burkolattól, főleg, ha sérülésmentes. Egyszerű színezéssel is szinte teljesen újjá lehet varázsolni. Ilyen esetekben akár csempefesték is bevethető, de talán olcsóbb megoldás a fugák színezése, ami szintén teljesen átalakíthatja a szoba hangulatát. Már rengeteg fugaszínező kapható a barkácsboltokban, áruk 3500 forint körül mozog.

Színes fugák

Aki nem bízik saját kézügyességében, szakembert is felkérhet a munkára. Nem árt előre felkészülni, és a fuga felületét ecettel vagy zsíroldóval takarítani. Jó tudni, hogy az impregnált felületeken nem tapad meg jól a festék. Magának a színezőnek a használata ugyanúgy működik, mint a falfestés, általában két rétegben kell felvinni a megfelelő színhatás elérése érdekében úgy, hogy kitöltse a réseket, utána fugavédő szerrel megtörölgetni. Mutatunk pár ötletet, amivel feldobhatod a fürdőszobát.

(Képek forrása: pinterest, borítókép: Getty Images Hungary ajánlókép: pinterest)

Ezt is szeretjük