8 különleges fuga, ami hihetetlenül feldobja a fürdőt: olcsó, mégis látványos a változás

Egy-egy jól megválasztott fugaszín szinte újjá varázsolhatja a fürdőszobák régi, egyszínű csempéit.

fuga kék nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aki már valaha belefogott teljes lakásfelújításba, tisztában van azzal, hogy igen borsos árat kérhetnek el szakemberek a megunt csempék lebontása esetén, nem beszélve az új csempe felrakásáról.

Szerencsére nem minden esetben kell megszabadulni a régi, elavult burkolattól, főleg, ha sérülésmentes. Egyszerű színezéssel is szinte teljesen újjá lehet varázsolni. Ilyen esetekben akár csempefesték is bevethető, de talán olcsóbb megoldás a fugák színezése, ami szintén teljesen átalakíthatja a szoba hangulatát. Már rengeteg fugaszínező kapható a barkácsboltokban, áruk 3500 forint körül mozog.

Színes fugák

Aki nem bízik saját kézügyességében, szakembert is felkérhet a munkára. Nem árt előre felkészülni, és a fuga felületét ecettel vagy zsíroldóval takarítani. Jó tudni, hogy az impregnált felületeken nem tapad meg jól a festék. Magának a színezőnek a használata ugyanúgy működik, mint a falfestés, általában két rétegben kell felvinni a megfelelő színhatás elérése érdekében úgy, hogy kitöltse a réseket, utána fugavédő szerrel megtörölgetni. Mutatunk pár ötletet, amivel feldobhatod a fürdőszobát.

(Képek forrása: pinterest, borítókép: Getty Images Hungary ajánlókép: pinterest)

Ezt is szeretjük