Megszáradt a kenyér? Nehogy kidobd, ezt mind megteheted vele!

Ha nem szeretnél pazarolni, érdemes felhasználnod a már kissé száraz kenyeret is.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szikkadt zsemlét és kenyeret is számos étel elkészítéséhez felhasználhatod - legyen szó felfújtról vagy épp fasírtról -, akkor sem kell azonban eldobnod a maradékot, ha kiszáradt, ugyanakkor nem penészedett meg.

Utóbbi esetben érdemesebb inkább kidobni, ugyanis a penészgomba spórái láthatatlanul is jelen lehetnek a kenyér el nem színeződött részeiben is, ha azonban csak száraz, amellett, hogy fel is frissítheted, több lehetőség is létezik arra, miként használd fel, hogy ne kelljen pazarolnod.

Így készíts morzsát és pirított kockát!

A legegyszerűbb, ha zsemlemorzsát készítesz a száraz kenyérből, mely ilyen formában az általános vélekedés szerint sokkal finomabb is, mint a bolti termék.

Ha a kenyered még nem olyan száraz, hogy morzsolni lehessen, napon, de akár a sütőben, alacsony hőmérsékleten is kiszáríthatod, utána pedig nincs más dolgod, mint ledarálni vagy épp lereszelni nagyobb lyukú reszelőn. A héjat ebben az esetben jobb levágni a kenyérről.

A morzsa mellett a száraz kenyérből könnyedén készíthetsz krémlevesekhez, salátákhoz való feltétet, elég, ha kis kockákra szeled, majd sütőben megpirítod a száraz kenyeret.

Fűszerekkel is ízesítheted a kis kockákat, ebben az esetben még az apróra vágás előtt kend be a kenyérszeleteket vékonyan vajjal vagy olívaolajjal, majd ízesítsd.

Ha még csak kicsit száraz a kenyér

Ha a kenyér még csak kismértékben száradt ki, bundáskenyér-, illetve melegszendvics-készítéshez is felhasználhatod, emellett arra is tökéletesen alkalmas, hogy például olajos, zsíros húsok alá tedd sütés után, hogy felszívja a zsiradékot.

De akár fel is frissítheted, ha még csak egy kicsit száraz: frissebbnek és puhábbnak tűnik majd, ha kis időre nedves konyharuhába teszed, majd sütőben kissé átsütöd.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük