A meleg miatt a szalmonellabaktérium, mely 10-50 fok között nagyon gyorsan szaporodik, nyáron különösen veszélyes, ezért érdemes odafigyelni a konyha egyes felszereléseire, melyek közreműködésével könnyen fertőzést okozhat. Ha nem akarsz szembesülni a hasi fájdalommal, lázzal, hasmenéssel járó betegséggel, a következő nyolc helyre nagyon figyelj!

A nedves konyhai szivacson könnyen megtelepedhetnek a kórokozók, ezért mindig mosd és facsard ki használat után, illetve az is segíthet szakértők szerint, ha a mikróba teszed.

A konyharuha szintén problémaforrás lehet, lehetőleg sose használd sokáig ugyanazt, és főként ne törölj fel mást olyannal, mely például húsokkal, húslével érintkezett.

A vágódeszka, illetve annak rései nemcsak a szalmonella, de más kórokozók szempontjából is veszélyt jelentenek. Használat után mindig fertőtlenítsd, a mosószeres lemosás mellett erre alkalmazhatsz például sót is.

Az evőeszközök is terjeszthetik a baktériumot, főleg azok, melyeknek műanyag vagy fanyelük van, az illesztésnél ugyanis nehezebb tisztára mosni őket. Ha azonban erre is figyelsz, lényegesen mérsékelheted a kockázatot.

A fakanál esetében ugyanúgy érvényes mindaz, ami a vágódeszkára is igaz.

A konyhai munkafelületet alaposan mosd át minden alkalommal, miután nyers élelmiszerekkel érintkezett.

Ha mosogatsz, a mosogató belsejét is dörzsöld át alaposan, a szennyeződéseknek köszönhetően itt is könnyen megtelepedhetnek a baktériumok.

Ha a konyhai műveletek közben kinyitod a hűtőt vagy éppen kihúzol egy fiókot, a fogantyúkra könnyen szennyeződés kerülhet, ami aztán a baktériumok melegágyaként funkcionál. Töröld át rendszeresen a konyha ezen részeit is.
Melyik a legutálatosabb házimunka?
Mindenkinek van kedvence, és olyan területe is a háztartási teendőknek, melyet kifejezetten utál. Megkérdeztük az utca emberét, nézd meg a videót!