Zsíroldó, szagtalanító, megszünteti a lefolyó dugulását, és fillérekbe kerül
Mi az?
A sütőport nem csak a sütikészítéshez használhatod fel.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy zacskó sütőpor körülbelül 40 forintba kerül, az árfekvése azonban fordítottan arányos a hatékonyságával.

Nem is hinnéd, de egy kis csomag sütőporral számtalan, fejtörést okozó háztartási probléma megszüntethető. Eláruljuk, hogyan használd a fehér port takarításhoz!

Zsíros szennyeződések a konyhában

A konyhának ideális esetben a lakás egyik leghigiénikusabb területének kell lennie, ezért nyilván te sem szereted, ha zsírfoltok tarkítják a tűzhelyet, vagy ha egy felület kellemetlen szagot áraszt. Szerencsére a sütőpor mindkét problémára hatékony megoldást nyújt, ha megfelelően használod fel.

A tökéletes házi tisztítófolyadékhoz, amely egyszerre számol le a szagokkal és a szennyeződésekkel is, keverj össze egy pohár háztartási ammóniát - nagyon vigyázz vele, amikor használod -, fél pohár mosószert és két evőkanál sütőport, majd töltsd bele a keveréket egy szórófejes flakonba.

Engedj rá vizet, rázd össze, és permetezd a zsíros felületre, tűzhelyre, konyhapultra. Hagyd egy picit állni, majd vizes ronggyal töröld le a szert. Ezzel nemcsak az ételmaradványoknak, de a rossz szagoknak is befellegzett.

Szagtalanítás sütőporral

Bármilyen tisztán tartod is a hűtőt, sajnos megesik, hogy kellemetlen szagok forrásává válik. Ezeket nagyon egyszerű eltűntetni sütőporral: egy régi harisnya orrába töltsd bele a sütőport, vágd el, majd kösd meg a tetejét, és egy madzaggal akaszd fel a hűtőben.

Ha úgy érzed, ez már túl macerás, egyszerűen szórd egy tányérba a port. Mindkét megoldás hatásos, de nem árt, ha hetente, másfél hetente cseréled a természetes szagelszívót. Ha nemcsak a szagokat tüntetnéd el, de illatosítanál is, akkor narancshéj társaságában tedd a sütőport a harisnyába, ezzel friss illatot teremthetsz a hűtőben, de akár a mosogatógépben is.

Duguláselhárítás

Valószínűleg nincs olyan háziasszony a világon, aki ne tartaná visszataszítónak a lefolyó kitisztítását, ha az eldugult. Ez is egy a sok házimunka közül, amely nemtetszést vált ki, mégis muszáj megcsinálni, szerencsére azonban az elzáródás nagyon könnyen megszüntethető sütőpor és ecet keverékével.

A nagymama praktikáját bevetve keverj össze két-három csomag sütőport egy-két pohár ecettel. Az arányok attól függnek, hogy a sütőporból mennyit használsz. Öntsd a lefolyóba a keveréket, és hagyd fél órát állni, végül engedj forró vizet a csapba, hogy átmossa a lefolyót.

Ha a WC-ben keletkezett dugulás, akkor nagyobb mennyiségben készítsd el a keveréket, és hasonlóan járj el. A különbség mindössze annyi, hogy ha letelt a fél óra, akkor egyszerűen csak húzd le a WC-t. Érdemes tudni, hogy a keverék még a vízkövet is oldja kis mértékben.

Ezt is szeretjük