Így tisztítsd meg a seprűt, hogy tényleg söpörjön! Különben csak szétszórja a koszt
Nem kell kidobnod a seprűt, ha már kissé elhasználódott. Így tisztítsd!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A seprűről a nagyobb porgombolyagokat vagy például az általa összegyűjtött hajszálakat egyszerűen, kézzel is el tudod távolítani használat közben vagy után, ez azonban korántsem elegendő ahhoz, hogy újra tiszta legyen.

Ha szeretnél megszabadulni a szálak között mélyebben megrekedt porszemektől, illetve piszoktól, érdemes rendszeres időközönként egy alaposabb tisztítást is megejtened, ellenkező esetben könnyen előfordulhat, hogy a seprű nem funkcionál majd megfelelően, és csak koszol, illetve széthullatja a szennyeződéseket ahelyett, hogy valóban takarítana.

Így újítsd meg a seprűt!

Amit tudsz, távolíts el kézzel a seprűről, a maradékot pedig próbáld meg kikefélni egy egyszerű kefével, ha lehet, szabadtéren.

Ha allergiás vagy a porra, érdemes lehet maszkot és kesztyűt is használnod mindeközben. Szintén az egyszerűbb megoldások közé tartozik, ha a szálakat alaposan át is porszívózod.

Érdemes ezután a söprű fejét szappanos, mosószeres vagy mosogatószeres, langyos vízben átöblögetni, átmosni kézzel - fontos, hogy ne áztasd sokáig, ezáltal ugyanis veszíthet élettartamából -, majd hideg vízzel alaposan kiöblíteni.

Állítsd valahová fejjel felfelé - általánosságban is elmondható, hogy mindig így tárold, és a földdel ne érintkezzen -, és igyekezz elérni, hogy minél hamarabb megszáradjon, így nem jelent majd táptalajt a baktériumok gyorsabb szaporodásához. A legjobb, ha a napon szárítod meg, de akár a hajszárítót is bevetheted.

Ezt is szeretjük