Rúzs, dezodor, alapozó: így tüntesd el, ha makacs foltot hagynak

Minden háziasszony rémálmai között szerepelnek a makacs foltok. Ne hagyd, hogy téged is ijesztgessenek!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár manapság a legtöbb mosópor olyan ígéretekkel kecsegtet, melyek igazán jól hangzanak a szennyeződések eltávolítását illetően, jobb, ha előbb a nagyi kincsesládikájában kutatsz megoldás után méregdrága tisztítószerek alkalmazása helyett. Így a pénztárcádat is kisebb terhelés éri.

Piszkos blúz- és inggallér

A gallér egyaránt érintett lehet az alapozó-, illetve rúzs- és sminkfoltok, valamint a hajról származó szennyeződés és az izzadság okozta foltok terén.

Semmi sem hatásosabb az inggallér tisztításánál, mint a sampon, bármennyire furcsán is hangzik. Mivel elsősorban a hajról kerülnek szennyeződések az anyagra, értelemszerűen a hajmosás kelléke tünteti el legjobban a szürke foltokat az ing nyakrészéről.

Használata is nagyon egyszerű és praktikus. Egyszerűen csak nedvesítsd meg a gallért, és dörzsöld bele a sampont a kérdéses részekbe, ezután dobd az inget a mosásba. Meglátod, a végeredmény olyan lesz, mintha újonnan vásároltad volna a ruhaneműt.

Csak akkor ne válaszd ezt a módszert, ha ez a bizonyos ing selyemből készült, ugyanis ez a textiltípus képes önmagát tisztítani. Egyszerűen csak dörzsöld össze két oldalát erősen a szennyeződésnél - akár egy véletlen vízcseppfolt esetén is -, és meglátod, híre-hamva sem lesz a foltoknak.

Izzadságfoltok esetén

A samponos megoldás nagyon hasznos lehet akkor is, ha az izzadság, illetve izzadásgátló nyomait szeretnéd eltüntetni. Ebben az esetben a hónaljrészt is kend be alaposan samponnal, és szintén tedd a ruhát a mosógépbe.

Ha ez nem válik be, próbálkozhatsz citrommal vagy ecettel is, ugyanis ezek is remekül elbánnak a makacs foltokkal. Keverj össze egyenlő arányban citromlevet és vizet, illetve ecetet és vizet, majd ezzel itasd át a hónalji részt mosás előtt.

Rúzs- és alapozópecsétek

Minden nő arra vágyik, hogy a sminkje egész nap úgy maradjon, ahogyan azt reggel elkészítette. Ám sajnos ez még a legígéretesebb kozmetikumokkal sem egyszerű dolog, márpedig, ami nem marad az arcodon, az többnyire a ruhádon landol. A lefolyt make up pedig minden szempontból a nők és a háziasszonyok egyik legnagyobb ellensége.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Nagyanyáink úgy tartották, hogy a legjobb módszer az alapozó- vagy rúzspecsétek eltávolítására, ha kevés hajlakkot permetezel a foltra, majd a megszokott módon kimosod a ruhadarabot. Ha szeretnél megismerni még egy olcsó, de nagyon hatékony, természetes folttisztítót, kattints ide!

Te milyen házi csodaszereket használsz foltok ellen?

Ezt is szeretjük