A Rák otthona
Védelmező és családközpontú, okos, rendkívül kitartó és kedves, ugyanakkor néha túl érzékeny, ingerült és mogorva. Vajon milyen lehet a Rák otthona?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Rák – június 21. – július 22. – összetett jegy. Kívülről kemény, erős páncéllal rendelkezik, ahonnan gyanakvóan szemléli a világot.

Megbújik félelmetes ollói mögött és az élet dolgaihoz oldalról közelít, de a páncél alatt mind közül a legpuhább, legtörődőbb, legfinomabb jegy lapul. A Hold hatása alatt álló Rák különösen érzékenyen reagál ezen égitest változásaira. Az egyik percben mélabús, visszahúzódó, és megközelíthetetlen, a következőben pedig kedves, kellemes ember, akivel szívesen megismerkednénk.

Legfontosabb számukra az otthon: egy meleg, óvó és tápláló otthoni és családi környezethez való tartozás fizikai és érzelmi egészségének fő meghatározója.

Víz jegy

A Rákot az érzékeny, érzelmes, intuitív és nagyon mély jelzőkkel lehet leginkább leírni. Minden víz elemű személy az otthont szentségnek tekinti, olyan helynek, ahová elszökhet a kinti világ durvaságaitól, hogy feltöltse érzelmi és lelki erőforrásait. A Rák számára a tökéletes otthon ezt a visszavonulást, elszigetelődést, érzelmi biztonságot tükrözi.
A kényelem bizonyos feltételekkel természetesen számára is fontos tényező éppúgy, mint a múlttal való kapcsolat.

A Rák otthona

Az egész állatövben ez a jegy áll legszorosabb kapcsolatban a háziassággal, otthonnal és általában a családdal. Az ideális Rák otthon ezért egy nagy család otthona is egyben sok rokonnal, baráttal. Itt mindenki kényelmesen érzi magát, amikor idelátogat, átutazik, vagy egyszerűen betoppan, mert szüksége van valamire.
A biztonság, melegség és otthonosság egyértelmű és mindent átható atmoszférája érezhető a Rák-otthonban. Nem a legrendesebb jegy, és gyűlöl bármit kidobni, így nála a rend és a tisztaság soha nem lesz fő tényező. Mégis, ami esetleg hiányzik a szervezettség frontján, azt kiegyensúlyozza kedvessége, gondossága és érzelmi melegsége.

Nappali

Az ideális Rák nappali inkább kényelmes, mintsem praktikus. Általában pihentető és belakott érzést kelt, arra bátorítva a látogatót, hogy lerúgja cipőjét és lazítson egyet.
A Rák stílusa igen tradicionális. Gyakran érez erős kötődést a múlttal, így az öreg és kissé lehasznált bútordarabok tovább erősítik az ósdiság amúgy is általános érzetét. Néhány régiség nem okoz kárt, fontos azonban, hogy ezek a darabok gyakorlati hasznukkal is járuljanak hozzá a családias otthon megteremtéséhez, és ne csupán olyan „steril” tárgyak legyenek, amelyeket csak messziről szabad csodálni. Egy nagy, jól megtömött könyvszekrény és a családi fotók nagyszerű kiállítása segít az otthonosság érzetének megteremtésében.

Konyha

Minden valószínűség szerint az ideális Rák otthon legjobban kedvelt része a konyha, vagy az a rész, amely közvetlen kapcsolatban áll ezzel a helyiséggel.
A Rák leginkább egy tipikus vidéki konyhába illik, melynek közepén egy hatalmas fa étkezőasztal áll. Nagyobbrészt itt zajlik az élet: főzés, étkezés, kávézás, beszélgetés, társadalmi élet, telefonhívások, játék a gyerekekkel.
A közepes árnyalatúra színezett fa ideális tónus az ilyen helyiségek számára. Jól illenek ide a hagyományos, üvegfalú szekrények is: a Rák ezekben tárolhatja jelentős mennyiségű konyhai kellékeit. A konyha jellegzetes elemei a speciális alkalmakra használt kerámia- és terrakotta edények, tálak és például egy hagyományos konyhai mérleg. Néhány nyitott fapolc hathatósan növeli a pakolási felületet. Végezetül terrakotta vagy kő járólapok és néhány frissen vágott virág teszi teljessé a képet.

Hálószoba

A hálószoba a Rák végső menedéke. Itt mutatkozik meg legjobban a kényelem és a fehér szín szeretete. A jegy kedveli a kényelmes, majdnem fényűző ágyakat, a sok különleges párnát és a lehető legdrágább paplant. Kiváló választás a kovácsoltvas vagy fa ágykeret, az ágyneműt pedig a klasszikus stílust és az időtlenséget sugalló fehér uralja.
A Rák hálószobája legyen egyszerű, de sohasem zord! Ez az alvás és az egyedüllét szobája és mint ilyen, soha ne legyen túlzottan díszítve. Lógjon a falon néhány családi fénykép emlékeztetőül a múltbéli boldog pillanatokra. Fiókok és szekrények segítségével érdemes minél több tárolóhelyet kialakítani, és ezzel legyőzni a Rák gyűjtögető ösztönét, valamint az abból fakadó rendetlenséget.

Fürdőszoba

A fürdőszoba fontos helyiség a Rák számára. A fehér kiváló alapszínnek bizonyul, de érdemes túlzottan merev hatását kék vagy zöld foltokkal megtörni. A natúr faajtók, polcok és egyéb bútorok elősegítik a kényelem- és melegségérzetet. Néhány gondosan megválasztott természeti elem – kavicsok, kövek vagy tengeri kagylók – a Rák otthonába csempészi a külvilágot.
A jegy valószínűleg jobban kedveli a fürdést, mint a zuhanyozást, bár egy zuhanyfülke kiváló lehetőséget ad arra, hogy üvegfalát a Rák érdekes üvegmunkával díszítse.

A Rákhoz egyébként leginkább egy régi öntöttvas kád illik, mellette pedig néhány kupac törölköző, egy vastag fehér köpeny és egy fűthető törölközőtartó biztosítja azt, hogy a fürdés érzéki és érzelmi felüdülés legyen a jegy szülötte számára.

A lakberendezés már jó ideje az érdeklődés középpontjában áll. Nem meglepő azonban, hogy sokan nehezen értik meg az egymásnak ellentmondó ismereteket, és a folyamatos tanácsözönből nehezen választják ki a számukra igazán megfelelőt.
Itt lép be a képbe az asztrológia. Csupán a születésed időpontjának ismeretével lehetőséged nyílik arra, hogy pontos megfigyeléseket tegyél esztétikai érzékenységedre és az otthonod berendezésével kapcsolatos ízlésedre vonatkozóan.
Ebben segít Paul Wade Lakberendező asztrológia című könyve, amelyben mind a 12 állatövi jegy jellemzését megtalálod, különös tekintettel az egyes jegyekre jellemző vonásokra.

Lakberendező asztrológia
Szerző: Paul Wade
Kiadja: Bioenergetic Kiadó
Kiadás éve: 2005
Ára: 2800 Ft

Ha a könyv felkeltette az érdeklődésed, itt megrendelheted! »

Ezt is szeretjük