Ha így porszívózol, illatos lesz az egész lakás: 4 tipp, amit próbálj ki legközelebb!

Ha megteszed, jobban kedveled majd a porszívózást.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan nem szeretnek porszívózni, aminek oka lehet a művelet alapvető kényelmetlenségén túl az is, hogy gyakran tapasztalnak közben jellegzetes, kellemetlen szagot.

Utóbbinak azonban korántsem kell természetesnek lennie, ez ugyanis nem a porszívó szaga, sokkal inkább a készülék, illetve a porzsák tisztításának hiányával függ össze. Ha kiküszöbölöd a problémát, megszűnik a kellemetlenség, ezen túl is tehetsz azonban a jó illatért.

A legfontosabb lépés az alapos tisztítás

Ha a porszívó nincs megfelelően kitisztítva, a kellemetlen aromák átitathatják a meleg levegőt, melyet a készülék a lakásba fúj, így akár egy teljes helyiséget is képes lehet megtölteni a szaggal.

A rossz szagok a porzsákból, illetve, ha nincs, a porszívó tartályából is származhatnak, így elsődleges, hogy rendszeresen ürítsd, és megfelelően tisztítsd azokat. Lehetőleg sohase várd meg, míg a porzsák vagy a tartály teljesen megtelik, a legjobb, ha kiüríted, mikor a háromnegyedéig van tele.

A tartály tisztítása is alapvető fontosságú, takarítsd ki belőle az ott rekedt szennyeződéseket, illetve érdemes átmosni szódabikarbónás vízzel is - majd hagyni, míg teljesen megszárad -, tisztító hatása mellett ugyanis utóbbinak szagtalanító hatása is van.

Fontos, hogy a porszívófejet, valamint szükség esetén a porszívó csövét is megtisztítsd, könnyen megtelepedhetnek ugyanis itt is a szennyeződések, nem beszélve a szőr-, illetve hajszálakról, melyek képesek csomószerűen összeállni, majd még több port, szöszt magukhoz gyűjteni.

Így porszívózz illatosan!

Amellett, hogy szagtalan, a porszívó által kifújt meleg levegő akár illatos is lehet, amihez azonban nem szükséges speciálisan erre a célra kifejlesztett, porzsákba helyezhető illatrudakat, illetve felporszívózható illatgyöngyöket beszerezned, elég, ha egy vattapamacsra számodra kedves illóolajat csepegtetsz, majd azt helyezed ott el. Ha többet szeretnél tudni a módszerről, kattints ide!

Ezt is szeretjük