Fogott néhány pamutgombolyagot, és szőnyeget csinált belőlük: hihetetlenül édes lett az eredmény
Ezt az aranyos pomponszőnyeget nappaliba, hálóba és gyerekszobába is teheted.

diy-pompom-szonyeg-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok ember hiányolja otthonából a melegséget és kényelmet biztosító puha szőnyegeket, amelyekért néhol borsos költségeket számolnak fel. És annak ellenére, hogy bizony beszerezhetőek megfizethető áron, otthon is készíthetsz magadnak bolyhos talpalávalót. 

A pompomszőnyeg mókás eleme lehet a gyerekszobának, de a nappaliban, mondjuk a fotel elé téve is istenesen megállja a helyét dekorelemként. A színkombinációt pedig összeállíthatod aszerint, milyen árnyalatok dominálnak a kiválasztott helyiségben. Tuti biztos tipp, ha három különböző színnél nem választasz többet a pompomok elkészítésénél, így ízlésesebb lesz a végeredmény.

Öltöztesd fel otthonod a DIEGO-ból!

A DIEGO-ban mindent megtalálsz, ami szükséges ahhoz, hogy otthonod gyönyörű és harmonikus legyen! Laminált padló, szőnyeg, padlószőnyeg, PVC, vízálló padló, tapéta, függöny és karnis – mindez egy helyen!

Promóció

Mi kell hozzá?

pompomrug1

Első lépésként a két vécépapír-gurigát húzd az ujjaidra: egyet a mutató-, egyet a középső ujjra, ahogy a lenti képen látod. A kettő közé illeszd be az egyik pamutgombolyag fonalát, majd kezdd el a gurigák köré tekerni. A sokadik pompom készítésénél a puha karton már összenyomódhat, de ettől még ugyanúgy használható. Addig tekerd köré a fonalat, amíg megközelítőleg akkora gombolyagot kapsz, mint amit a képen látsz. 

elso-lepesek-pompom

Készíthetsz különböző méretű pompomokat is. Ha elegendő mennyiséget feltekertél, vágd el a fonalat, majd vágj le egy körülbelül 20 centi hosszú pamutszálat. A lenti kép szerint ezzel fogd össze: a két guriga között húzd át őket, majd kösd át a pompomot. Ez fogja megtartani, hogy ne essen szét. Nem kell rá egyből egy egész csomó. Amint egyszer átkötötted, húzd le a gurigáról, így már nem fog szétesni.

Amikor levetted a pompomot a támaszáról, kösd meg egy szoros csomóval, a hosszú fonalat pedig ne vágd le, mert szükség lesz rá! Ezután pedig ahol a pamutfonalak hajlanak, vágd körbe, hogy az egész szétnyíljon egy bojttá. Ha szükséges, a kapott pompom szálait igazítsd ki ollóval, hogy szép arányos gömb legyen, azaz a szálak azonos hosszúságúak legyenek. Ebben azonban nem muszáj maximalistának lenni, különben örökké dolgozhatsz rajta.

masodik-lepesek-pompom

Ezzel a módszerrel készítsd szép sorban a pompomjaidat. Az ötletgazda blogger szerint egy darabot megközelítőleg öt percig tart elkészíteni. Ha megvagy velük, vedd elő a csúszásgátlót, és kezdd elhelyezni rajta a pompomjaidat, hogy lásd, milyen dizájnt szeretnél. Jó szorosan kell őket egymás mellé tenni, hogy ne legyen foghíjas a szőnyeg. Lehet, hogy utólag gyártanod kell még néhány bojtot. A képeken látható kis szőnyeghez 50 darabra volt szükség. 

A szőnyegalátétre azzal a pamutszállal tudod ráerősíteni őket, amivel a feltekert gombolyag közepét is összecsomóztad. Mivel a csúszásgátló lyukacsos - feltéve, ha ilyet választottál -, a rácsokra tudod rákötni a pompomokat. És ne feledd, szorosan egymás mellé!

harmadik-lepes-pompomszonyeg

Bár beletelik némi időbe az elkészítése, de a DIY pompomszőnyeg igen pénztárcakímélő megoldás, ha úgy érzed, csak egyvalami hiányzik még a szobából a tökéletességhez. És ha szereted a kézimunkát, még ki is kapcsol ez az elfoglaltság. Ha pedig van egy-két kis segéded, gyorsabban el is készülhettek vele!

pompom-szonyeg-diy

Amikor pedig megvan a tökéletes méretű szőnyegecske, már nincs is más dolgod, mint gyönyörködni benne, és élvezni a puhaságát! Valóban remek kiegészítője lehet a szobának, és a gyerekek is imádják majd.

Ezt is szeretjük