Konyhaátalakítás? Mutatunk egy módszert, amivel könnyebb lesz, mint gondolnád!
Nem lehetetlen, hogy rövid időn belül felújítsd a konyhád. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karácsonyi készülődés időszakában a legtöbb nő a szokásosnál is több időt tölt a konyhában, így gyakran az ünnepi menü összeállítása, kikísérletezése során fogalmazódhat meg az a vágy, hogy milyen jó lenne egy új sütő, mennyivel praktikusabb lenne lecserélni a régi főzőlapokat, illetve tulajdonképpen mennyivel egyszerűbb és kellemesebb lenne egy teljesen új konyhában főzőcskézni.

Lehet, hogy ilyenkor te is gyorsan elhessegeted a gondolatot, mondván, hogy úgyis csak álom, hogy a közeljövőben több százezer forint erre költhető pénzed legyen. Pedig ha most elkezded a gyűjtögetést, négy év múlva karácsonykor már valóság lehet az új konyha!

Az otthonodra kifejlesztett megtakarítás

Létezik ugyanis egy olyan megtakarítási forma, amelyet kifejezetten arra a célra találtak ki, hogy segítse a családokat az otthonuk felújításához, modernizálásához szükséges összeg összegyűjtésében. Ez a lakás-előtakarékosság, közismertebb nevén a lakástakarék.

Nagy előnye, hogy a megtakarítás után nemcsak kamatot kapsz, hanem jelentős, vissza nem térítendő állami támogatást is a befizetéseid után. A befizetett összegeket az állam 30%-kal*, maximum évi 72 ezer forinttal toldja meg, amely után sem adót, sem járulékokat nem kell fizetni.

Ennek csupán annyi a feltétele, hogy a lakástakarékkal összegyűjtött összeget lakáscélra költsd, és ezt igazolni is szükséges. A konyha felújítása pedig pont ilyen cél, így a csempézéstől kezdve a berendezések cseréjéig minden ezzel kapcsolatos munkálatot fizethetsz a lakástakarékból. De ha az átalakítás után maradt még a pénzből, esetleg másra költenéd a felhalmozott összeget, akkor is igen sokféleképpen használhatod a lakástakarékot. Többek között otthonod korszerűsítésére, bővítésére, szigetelésére, az ajtók-ablakok cseréjére vagy akár lakáscélú hitel, lakáslízing előtörlesztése is.

- Ezek a lakáscélok valójában jóval könnyebben elérhetők, megvalósíthatók, mint azt sokan gondolnák. Ha valaki most kezd el takarékoskodni, lakástakarékkal már napi pár száz forint félretevésével milliós összeget tud összegyűjteni négy év alatt, amiből komolyabb korszerűsítési munkálatokra is telhet - mondja Köntös Péter, az OTP Lakástakarék vezérigazgató-helyettese.

Elég napi két kávé árát - 667 forintot - félretenni, hogy négy év alatt 1,24 millió forint gyűljön össze, amit gyakorlatilag bármilyen lakás-korszerűsítési munkálatra el lehet költeni. Így például a konyha teljes felújítása is finanszírozható belőle, vagy éppen a lakás szigetelése és a nyílászárók cseréje. Az energiahatékonyság növelését célzó felújítások ráadásul a rezsikiadásokat is jelentősen csökkenthetik.

*Feltételektől függően az ebkm állami támogatással: 4,54%-13,59%, állami támogatás nélkül: 1,26 %-2,32%.

Ezt is szeretjük