7 plusz 1 tipp, hogy minél gyorsabban eladd az ingatlanodat!

Milyen a jó hirdetőszöveg, a vonzó fotó, és hol érdemes hirdetni az eladó ingatlant? Azt is hasznos tudni, mi üldözi el a vevőket.

OTP Otthon
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

                      A cikk támogatója az OTP Otthon

Az ingatlan eladásának tervezésekor mindenki szeretne a lehető leghamarabb túladni a lakáson vagy házon.

De vajon mit lehet tenni annak érdekében, hogy a lakás vagy ház mielőbb elkeljen? Szerencsére az eladás időtartama könnyűszerrel rövidíthető, ám azt jó tudni, hogy bizonyos hirdetési megoldások még a legjobb ingatlanokat is szinte eladhatatlanná teszik.

Így adható el gyorsabban az ingatlan

Egy ingatlant elsősorban két dolog tesz biztosan vonzóvá a vásárlók szemében: a jó fotók és a megfelelő hirdetőszöveg. Ha ezek megvannak, a hirdetés kiemelkedik a kevésbé tudatosan összerakottak sorából, és mágnesként vonzhatja a potenciális vevőket.

A hirdetést kísérő fényképeket nappali fényviszonyok mellett, jó felbontású kamerával, és csak úgy érdemes készíteni, ha az ingatlanban - illetve ház esetén az udvarán is - rend van.

A fotózott területen ne legyen semmilyen oda nem illő dolog, például egy kisállat, itt-ott heverő papucsok vagy elöl hagyott tisztítószerek. A sötét, homályos, rendezetlen tereket bemutató képek elüldözhetik a legkíváncsibb érdeklődőket is.

A képek legyenek élesek, mutassák be a teljes lakást, illetve helyiségeket, ne csak egy-egy részletet.

Jó, ha alaprajz is szerepel a hirdetésben.

Meghatározó fontosságú a jól fogalmazott hirdetőszöveg is. Fontos, hogy az ne legyen túl hosszú, ám legyen informatív. Ne azokat az információkat foglalja mondatokba, amelyek a sorolt paraméterekből is kiderülnek, hanem olyan egyéb tudnivalókat, melyek az érdeklődő számára lényegesek lehetnek: mozgathatóak-e a falak, mikor volt vezetékcsere, mit érdemes tudni az ingatlan környezetéről.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Hasznos, ha a szöveg a potenciális vevő igényei köré épül. Érdemes elképzelni, ki vagy kik lehetnek azok az emberek, akik majd az ingatlanba költöznek, és számukra mi lehet fontos tudnivaló a lakás vagy ház kapcsán.

Végül, a szöveg legyen megfelelően tagolt, szerkesztett és helyesírásilag is ellenőrzött. Egy rosszul fogalmazott, hiányos, helyesírási hibáktól hemzsegő hirdetőszöveg eltántoríthatja az érdeklődőt.

Kell egy vevőket vonzó hirdetőfelület

A gyors és sikeres eladáshoz nem elég találomra választani egyet a neten fellelhető ingatlanhirdető oldalak közül. Ezt egy olyan oldalon érdemes megtenni, mely bizonyos szempontok alapján kiemelkedik a többi közül, és többet kínál, mint más hirdetőoldalak.

Az OTP Otthon weblapja nemcsak eladói, de vevői részről is rendkívül kényelmes használatot biztosít. Ha pedig az ingatlant egy olyan felületen kínáljuk, amelyre szívesen érkeznek a praktikus szolgáltatásokat kedvelő vevők, az eladás esélye nő, és kevesebb idő alatt megszülethet a szerződés.

Ami a vevői oldalt illeti, az OTP Otthon keresője könnyen használható és praktikus. A kívánt paraméterek egyszerűen megadhatók. Miután a kritériumok között kulcsszavak is beírhatók, a vevő még kevesebb vesződség árán találhatja meg a számára megfelelő ingatlant. A kisorolt hirdetésekből a potenciális vásárló kijelölheti és később is megtalálhatja kedvenceit.

Arra is van lehetősége, hogy a számára fontos kitételek megadásával hirdetésfigyelést állítson be, így azonnal és anélkül értesülhet a számára érdekes ingatlanhirdetésekről, hogy folyamatosan monitorozná a weboldal kínálatát.

A finanszírozási lehetőségek áttekintése különösen vonzóvá teheti a keresgélő számára az oldal használatát, hiszen napjainkban keveseknek adatik meg, hogy tisztán önerőből vásárolhassanak házat vagy lakást. Az OTP Otthon oldalán mind a hitelképesség, mind a Babaváró-hitel jogosultság ellenőrzéséhez támpontokat kapunk.

A weboldal egyébként nemcsak az adás-vételhez nyújt alapokat, de érdekes olvasnivalókat is kínál azoknak, akik hasznosan szeretnének kikapcsolódni, és szívesen olvasnának ingatlantémákban. Az oldalon elérhető Hello, Otthon! című blogban mind a vevők, mind az eladók érdekes olvasmányokra lelhetnek, legyen szó akár aktualitásokról, eladást könnyítő tippekről, tanácsokról a költözéshez, lakberendezésről, tárolási vagy dekor ötletekről. 

Ezt is szeretjük