Akár 5 perc alatt is ráncba szedheted a konyhát - Íme 4 rövid, de szuperhatékony takarítási tipp

Ha eddig az időhiány volt a kifogás a rendrakásra, most vége, hiszen a következő konyhai munkákat akár pár perc alatt is elvégezheted.

5 perces takarítás borító

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A takarításhoz sok idő kell, legalább egy-két óra, legalábbis az általános vélekedés szerint. 

Pedig gyakran pár perc alatt is rendet lehet tenni, különösen a konyhában, ahol gyakran marad felesleges időd egy-egy főzés, sütés alatt. 

4 rövid, de szuperhatékony takarítási tipp a konyhába

A konyha kitakarítása általában a hosszabb feladatok közé tartozik, főleg, ha alapos munkát szeretnél. Hiszen ott egy csomó eszköz, amit külön is ki kell takarítanod, mint a hűtő, a sütő vagy a mikró. A szokásos takarítások, így a rendrakás, csempelemosás vagy felmosás mellett. Jó hír, hogy nem kell mindent egyszerre megcsinálnod, hiszen napi öt perced biztos mindig akad egy-egy feladatra. Ha pedig mindennap legalább egyet elvégzel ezek közül, a hétvégére sokkal kevesebb munkád marad. 

Edények kiszedése a mosogatóból, elpakolás

Ha csak öt szabad perced van konyhai takarításra, irány a mosogatógép, amit ennyi idő alatt be- vagy ki is pakolhatsz. A tiszta edényeket pedig el is teheted a szekrénybe, ahogy a mosogatórácson megszáradtakat is. Ha még kevés dolog van a mosogatógépben, érdemes körbenézned a lakásban, hiszen biztosan te is találsz majd szerteszét hagyott koszos poharakat, bögréket, tányérokat, amik elmosásra várnak. 

5 perces takaríás cikk
Fotó: scyther5 / Getty Images Hungary

Étkezőpult/asztal, tűzhely letakarítása

Néhány perc elég az étkezőasztal vagy pult letisztítására is, amit persze érdemes mindennap megtenned. A tűzhely lesúrolása már nagyobb feladatnak tűnhet, de jó eszközökkel és tisztítószerrel csak pár perc az egész. Sőt, használhatsz természetes szereket, mint a citrom vagy a szódabikarbóna, ami pár perc alatt leoldja a zsírt. 

Mikró kitakarítása

A fentebb említett szerek hatásosak a mikró kitisztítására is, elég csak pár percre beraknod őket, hogy működni kezdjenek. Ezek után már könnyedén kitörölheted a mikró belsejét, és elmoshatod a forgótányért is. Ezt a feladatot elég hetente egyszer elvégezned, így kipipálhatod a hétvégi listáról, ha hétköznap csinálod meg. 

Szemetes ürítése

Senki nem szereti az ételmaradékok szagát, a szemetes kiürítése is pont belefér öt percbe. Na meg a szemeteszacskó kicserélése és az esetleges, kuka melletti szemét összeseprése. Ha van még egy kis felesleges időd, szabadulj meg a szelektíven gyűjtött szeméttől is, és ne hagyd otthon feltornyosulni őket. 

Olvass tovább - Rendezettnek tűnik a kicsi konyha is, ha ezeket a trükköket beveted

Egy kis kreativitással kihasználhatod a konyhád minden szegletét, hogy kis helyen is megtaláld a legfontosabb hozzávalókat.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük