7 tipp az olcsó lakberendezéshez: hogyan szerezhető ingyen bútor vagy filléres dekoráció?

Nem kellenek vagyonok ahhoz, hogy dekoráld a lakást.

GettyImages-1312128315

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindenki szeretne egy szép lakásban lakni, amiben a dekoráció sokat segít. Sokan úgy hihetik, hogy egy igazán esztétikus helyhez mindenképpen sok pénzre van szükség. A helyzet az, hogy alacsony költségvetésből is ki lehet dekorálni a belső tereket. 

Ma már, amikor az interneten mindenféle kép elérhető, nem csoda, ha egy-egy Pinterest- vagy Instagram-fotó elképesztően berendezett szobákról azt az érzést kelti valakiben, hogy ez elérhetetlen számára. Azonban egy saját, bűbájos kuckó megalkotása anélkül is lehetséges, hogy az ember kiürítené a pénztárcáját.

7 tipp az olcsó lakberendezéshez

Használt bútorok - A bútorok gyakran a legdrágább elemei a lakberendezésnek. Mikor van egy meghatározott keret, amiből vásárolni kell, kézenfekvő megoldásnak tűnik az olcsó bútorok választása egy-egy multinacionális vállalatnál. Sajnos azonban az ilyen termékek sok esetben néhány éven belül tönkremennek. 

GettyImages-1203066403
Fotó: JackF / Getty Images Hungary

Sokkal jobb vásárt lehet nyélbe ütni, ha az ember használtan megvásárol egy bútordarabot. A másodkézből való bútorok sokszor jó minőségűek, és olcsóbbak, mintha újonnan lennének vásárolva. Jó néhányan Facebook-csoportotokban hirdetik a már megunt vagy feleslegessé vált holmijaikat, így érdemes itt is körbenézni.

Átalakítás - Ami a bútorokat illeti,  fontos, hogy az ember ne féljen a festéstől, ugyanis ennek segítségével csodákat lehet tenni. Egy festékréteg teljesen újjá tudja éleszteni még a legősibb bútordarabokat is. Olyan színárnyalat választása javallott, ami szépen beleillik a helyiség színvilágába. Bátran ecsetet lehet ragadni, hogy az ember egy szürke komódot egyedi, szemet gyönyörködtető darabbá varázsoljon.

Növények - A szobanövények olcsó és nagyszerű módjai annak, hogy a lakás üde színfolttal és élettel teljen meg. A pálmafélék vagy futókák például kevés törődést igényelnek, és szerencsére a feltűnő zöld lombozat bármilyen színösszeállításba passzol.

GettyImages-1343100759
Fotó: Halfpoint Images / Getty Images Hungary

Valami régiből valami újat - Az újrafelhasználás nemcsak környezetkímélő, kreatív tevékenység, hanem egy remek, pénztárcabarát módja lehet a lakás szépítésének is. Valószínűleg mindenkinek van jó néhány tárgya, amit egy kis fantáziával át lehet alakítani egyedi dekorelemmé. Egy kidíszített befőttesüvegből vagy egy szép italos üvegből például válhat váza, amiben egy szál vagy csokor virág remekül fog mutatni.

Garázsvásár - A garázsvásár egy olyan hely, ahol bűbájos kincsekre lehet bukkanni. Poszterek, asztaldíszek és konyhai eszközök is találhatóak ezeken a rendezvényeken, amik használtan sokkal olcsóbbak, mint kereskedői áron.

A fokozatosság jó taktika

Érdemes először minimalista teret létrehozni, azaz a legszükségesebbekre fókuszálni. Ez segíthet abban, hogy összeálljon a helyiség kinézete anélkül, hogy túl sokat költene rá valaki. Kevés darabot érdemes választani első körben a dekorálásnál is: ez lehet egy mutatós dohányzóasztal vagy egy nagy falikép, a berendezés többi részét pedig nyugodtan lehet későbbre hagyni. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az egyik legfontosabb javaslat, hogy az ember ne próbáljon mindent egyszerre csinálni. Mikor valaki új helyre költözik, és az alapoktól kezdi újra, nyomasztónak tűnhet akár csak az elképzelése annak, hogy néhány hét alatt be kell rendeznie az összes helyiséget.

Ahelyett, hogy az ember olyan darabokra szórná a pénzt, amiket valószínűleg kicserélne, tanácsos türelmesnek lenni, és csak olyasmit vásárolnia, amit igazán szeretne, mialatt szép, lassú ütemben kialakítja lakása esztétikáját.

10 gyönyörű hálószoba, amire nem költöttek sok pénzt

Néhány egyszerű ötlettel is otthonosabbá tehető a hálószoba.

Képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük