Szívszorító képek: 500 ezer ember nyomorog a sírok között
Megdöbbentő helyek, ahol emberek élnek
Elgondolkodtatóak a képek.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Míg a világ számos pontján olyan összegekért épülnek luxusotthonok és -ingatlanok, melyek költségeiből kisebb városok lakhatási problémáit is meg lehetne oldani, a bolygó jelentős részén még az sem adott, hogy fedél kerüljön az emberek feje fölé, illetve, hogy olyan helyen élhessenek, mely nem fenyegeti mindennap egészségüket vagy épp életüket.

Kairó, otthonként funkcionáló régi sírbolt

A nyomornegyedekben élőknek a mélyszegénység mellett mindennap olyan problémákkal kell szembenézniük, mint a fertőző megbetegedések terjedése, a magas bűnözési ráta, a drogkereskedők fenyegetése vagy a nők és gyermekek elleni erőszak.

Az, hogy tulajdonképpen embernek érezhessék magukat lakóhelyükön, a többség számára valódi luxus.

Ahol sírokba költöztek az emberek

Vannak nyomornegyedek, ahol nincs még víz sem, egyes helyeken pedig a lakók olyan körülmények közé kényszerülnek, aminek már hallatán is elborzadnak a világ más részein, a Holtak vagy a Halál városának is nevezett közismert kairói nekropoliszban például a félmilliót is meghaladja azok száma, akik a régi sírok között vagy épp azokban élnek.

Sokuk sorsát az 1992-es kairói földrengés pecsételte meg, ennek következtében más lehetőség híján számtalan család kényszerült arra, hogy régi sírboltokat nevezzen ki otthonának. Bár mindez illegális, és a helyi vezetés többször is elhatározta, hogy felszámolja a nyomornegyedet, megoldás híján erre nincs lehetőség.

Megrázó képeken a nyomornegyedek

Aggasztóak a jelentések, melyek szerint egyre több a világon a nyomornegyed, ráadásul a régebbiek is növekednek. Most képeken is megmutatunk néhányat, elgondolkodtató, milyen körülmények között élnek emberek. Kattints a képgalériáért!

Képek: en.wikipedia.org, Rgoogin, Blago Tebi.

Ezt is szeretjük