Szívszorító képek: 500 ezer ember nyomorog a sírok között

Megdöbbentő helyek, ahol emberek élnek

Elgondolkodtatóak a képek.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Míg a világ számos pontján olyan összegekért épülnek luxusotthonok és -ingatlanok, melyek költségeiből kisebb városok lakhatási problémáit is meg lehetne oldani, a bolygó jelentős részén még az sem adott, hogy fedél kerüljön az emberek feje fölé, illetve, hogy olyan helyen élhessenek, mely nem fenyegeti mindennap egészségüket vagy épp életüket.

Kairó, otthonként funkcionáló régi sírbolt

A nyomornegyedekben élőknek a mélyszegénység mellett mindennap olyan problémákkal kell szembenézniük, mint a fertőző megbetegedések terjedése, a magas bűnözési ráta, a drogkereskedők fenyegetése vagy a nők és gyermekek elleni erőszak.

Az, hogy tulajdonképpen embernek érezhessék magukat lakóhelyükön, a többség számára valódi luxus.

Ahol sírokba költöztek az emberek

Vannak nyomornegyedek, ahol nincs még víz sem, egyes helyeken pedig a lakók olyan körülmények közé kényszerülnek, aminek már hallatán is elborzadnak a világ más részein, a Holtak vagy a Halál városának is nevezett közismert kairói nekropoliszban például a félmilliót is meghaladja azok száma, akik a régi sírok között vagy épp azokban élnek.

Sokuk sorsát az 1992-es kairói földrengés pecsételte meg, ennek következtében más lehetőség híján számtalan család kényszerült arra, hogy régi sírboltokat nevezzen ki otthonának. Bár mindez illegális, és a helyi vezetés többször is elhatározta, hogy felszámolja a nyomornegyedet, megoldás híján erre nincs lehetőség.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Megrázó képeken a nyomornegyedek

Aggasztóak a jelentések, melyek szerint egyre több a világon a nyomornegyed, ráadásul a régebbiek is növekednek. Most képeken is megmutatunk néhányat, elgondolkodtató, milyen körülmények között élnek emberek. Kattints a képgalériáért!

Képek: en.wikipedia.org, Rgoogin, Blago Tebi.

Ezt is szeretjük