Bűbájosak voltak a magyarok nyaralói: nézd meg, milyenek voltak régen
Ezeken a helyeken biztos te is szívesen kipihennéd a fáradalmaidat.

2-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Régen, a múlt század elején és közepén az emberek életéhez ugyanolyan szervesen hozzátartozott a nyaralás, mint a munka. Az emberek természetesnek és kivitelezhetőnek tartották, hogy a keményen végigdolgozott hónapok után a nyár egy része a pihenésé.

Az üdülés a nyaralóban nemcsak hasznos és szükséges volt, hanem tervezhető és kivitelezhető is. Nemcsak a regenerálódást jelentette, hanem a családdal érdemben együtt töltött időt, közös kikapcsolódást és örömmel teli napokat, heteket.

Inkább volt közösségi élmény a nyaralás

A tervezgetést már év elején elkezdték, hogy a közös használatú nyaralóban a család minden tagjának jusson idő a pihenésre. A nyaralóba történő leutazás óriási hercehurcával járt, a család olyankor szó szerint áttelepült a városból a pihenőövezetbe. A szülők vitték magukkal a nagypapát és nagymamát is, és a tágabb rokonságból is hívtak meg családtagokat. Baráti társaságok verbuválódtak össze a nyaralókból, akik közös programokat, evészetet és kirándulást, fürdőzést és borkóstolást, kertmozizást vagy éppen kerti sütögetést szerveztek. A nyaraló ugyanolyan fontos része volt az életüknek, mint a rendes lakóházuk, és ekként is bántak vele a tulajdonosok.

Idilli kis házak, hangulatos, buja kertek, mosolygó arcok mutatják be a következő képeken, milyenek is voltak azok az idők, amikor az emberek még természetesnek vették a nyaralást - és volt rá keret is. 

Ezt is szeretjük