Így jutnak vízhez a növényeid, ha nem vagy otthon: ügyes kis trükköt mutatunk

Pofonegyszerűen vízhez juttathatod őket akkor is, ha nem vagy otthon.

nagykep?cikkid=161085&kep=ontozes-nagy1-lead
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lakásban, illetve a balkonon, kertben található növényeknek a nyári hőség miatt jellemzően nagyobb mennyiségben van szükségük öntözésre, emellett arra sem árt figyelni, ezt mikor teszed meg, ennek hiányában ugyanis tönkre is mehetnek a nagy melegben.

A nyaralás ideje alatt is fontos gondoskodni valamilyen formában vízutánpótlásukról - ilyenkor még akkor is, ha csupán néhány napig nem vagy otthon -, ha azonban nem tudod a barátokra, rokonokra vagy éppen a szomszédokra bízni őket, alternatív módszerekkel is próbálkozhatsz.

Így óvd a kertet és a balkont!

A kerti növényeket, ha szerencséd van, egy nagyobb nyári zápor is képes ellátni kellő mennyiségű vízzel, érdemes azonban az utazás előtt alaposan, bő vízzel meglocsolnod őket.

Ha hosszabb időre mész el, és nincs automata öntözőrendszered, esetükben érdemes mindenképpen megkérni valakit az öntözésre, esetleg a szomszédokat, hogy locsoláskor a te kertedbe is engedjenek egy kevés vizet.

A balkonon, teraszon található cserepes növényeket is célszerű alaposan meglocsolni indulás előtt, a napról pedig vedd el őket, egy kissé hűvösebb, árnyékosabb helyen ugyanis jóval tovább bírják majd a nekik adott vízmennyiséggel.

Öntözőrendszer palackból és fonalból

A balkon- és szobanövények esetében továbbá kiépíthetsz mini öntözőrendszert is, mely magától adagolja majd a szükséges vízmennyiséget, ráadásul nincs is másra szükséged hozzá, mint műanyag palackra - a növény méretétől függő méretben -, valamint egy vékony gumicsőre vagy vastagabb madzagra, pamutfonalra.

Ha mélyen a növény földjébe dugod a fonalat vagy a csövet, a másik végét pedig egy vízzel teli, nagyobb edénybe lógatod - fontos, hogy ez utóbbit magasabban helyezd el a cserépnél -, a növény képes lesz magának adagolni a nedvességet.
A palackos módszer esetében pedig nincs más dolgod, mint apró lyukat ütni a kupakján, megtölteni vízzel, majd a kupakot rátekerve, fejjel lefelé a növény földjébe nyomni.

Ezt is szeretjük