Gyanús rezsicsökkentő eszközök: 2 dolog, ami a többség szerint kamu
Hiába hirdetik őket rezsicsökkentő csodaeszköznek, nem biztos, hogy valóban spórolni tudsz velük.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nehéz időkben mindenki ott húzza meg a nadrágszíjat, ahol tudja, vagyis első körben a lakással kapcsolatos kiadásokon.

Az interneten sok olyan csodaeszközt hirdetnek, amelyek állítólag csökkentik a rezsit, de nem mindegyiknek szabad bedőlni.

Gázmágnes

A gázmágnes, ahogyan a neve is mutatja, egy egészen pici mágneses szerkezet, amit a gázkészülékre kell felszerelni. Állítólag olyan intenzitású mágneses teret hoz létre, amiben a gázmolekulák taszítani kezdik egymást, és szétválnak. Ezáltal könnyebben porlaszthatóak, illetve keverednek a levegővel, vagyis kevesebb gáz elégetésével ugyanannyi energiára lehet szert tenni.

Mindemellett az égés is tökéletesebb lesz, sokkal kevesebb szén-monoxid keletkezik, vagyis a gázmágnes környezetbarát is, legalábbis a hirdetések szerint.

Az eszköz segítségével az ígéret szerint havonta 10%-kal is lehet csökkenti a gázszámla összegét, ami a fűtési szezonban akár több tízezer forintra is rúghat, de a készülék ára is 20-30 ezres nagyságrendű.

A fentiek alapján úgy tűnhet, a mágnes valóban hatékony, amit a gyártó tovább ideologizál azzal, hogy garanciát is vállal rá, de a szkeptikusok szerint az egész átverés. A gázmolekulákat ugyanis lehetetlen mágnesezni, de még ha lehetne is, a mágneses tér ugyanúgy létrehozhatna vonzást is, ily módon semlegesítve a hatást. Ráadásul a kazánt a szerelő enélkül is be tudja állítani úgy, hogy az említett 10%-os változást el lehessen érni. Korábbi cikkünkben bővebben is olvashatsz a módszerről.

Villanyszámla-csökkentő műszer

A villanyszámla-csökkentő műszer technológiája az áramingadozások stabilizálásán alapszik. A szerkezet egy kondenzátor segítségével szinten tartja a bejövő áramot, ezáltal zavarmentesíti a hálózatokat, vagyis a készülékek hatékonyságát és egyúttal élettartamát is jelentősen növeli - legalábbis így hangzik az ígéret.

Szabálytalan és életveszélyes

Nem minden eszköznek és módszernek szabad bedőlni, ami rezsicsökkentést ígér. Egyesek ugyanis illegálisak!

A hirdetések szerint a szerkezetet a villanyórához legközelebb eső konnektorba kell bedugni, fogyasztása egyáltalán nincsen, így napi 24 órában sem emeli meg a költségeidet, ráadásul környezetbarát is. Mindemellett pedig árkategóriában is egészen kedvezőnek tűnik, hiszen pár ezer forintba kerül, csakhogy sokak szerint mindez nem más, mint átverés.

Az áramingadozás ugyanis a kisebb háztartásokban alig észrevehető, így az eszköz az ígért 20-30%-os megtakarítást biztosan nem tudja beváltani.

Ezt is szeretjük