Napimádó, dúsan virágzó növények a balkonra

A kánikulát is bírják

A virágokkal teli, napos erkélyek titka, hogy napimádó szépségekkel vannak beültetve, például a következőkkel.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A déli vagy nyugati fekvésű erkélyekre sokan azért nem mernek virágot ültetni, mert már szembesültek azzal a problémával, hogy a legtöbb növényük kiszárad, mert nem bírja a tűző napot. Most bemutatunk néhány olyan balkonnövényt, mely a trópusi melegben is jól érzi magát.

A rendszeres locsolásról és a körültekintő gondozásról azonban ezek esetében sem szabad megfeledkezned. Ha betartod tanácsainkat, egész nyáron irigylésre méltó, zöldellő teraszban gyönyörködhetsz.

Színpompás melegkedvelő: tátika

A növénynek sokféle színváltozata létezik, segítségével igazi színkavalkádot varázsolhatsz az erkélyedre. Egyszerű, fehér virágú növényekkel társítva még inkább kiemelheted szépségét, a lehetőségek száma végtelen.
Bár a tátika a 200 centiméteres magasságot is elérheti, csak a zömökebb változatok érzik igazán jól magukat a növénytartókban. Ezek a fajták nagyjából 10-30 centi magasra nőnek, bokros növekedésűek, párnaszerűek, valamint csüngő habitusú, mutatós virágok. A leveleik hosszúkásak és sötétzöldek. A virágzási időszak alatt, júniustól októberig a fehér, piros, sárga, rózsaszín és kétszínű virágok egyenesen álló fürtökben ékesíthetik a balkonod.

Hogyan tartsd?

Mivel nagyszerűen tűri a forróságot, napos fekvésben mutatja meg igazán virágzó kedvét a tátika, de félárnyékban szintén jól fejlődik. Öntözd rendszeresen, de kerüld el a túlöntözést, mert a szép virágaid rothadásnak indulnak. Ha rendszeresen eltávolítod az elnyílt virágokat, egészen őszig meghosszabbíthatod a virágzást, és élvezheted a növény szépségét.

A legszebb dézsanövény: tarajos korallfa

Ha minden álmod, hogy nyáron a teraszodon egy nagyon díszes dézsanövényt nevelhess, a viszonylag könnyen tartható tarajos korallfa nagyon jó választás. A fácska virágzata korallpiros színű, innen kapta nevét a növény.
A cserje növénytartóban nagyjából 100-300 centi magasra nő. Ágai gyakran tüskések, levelei hosszú szárúak, középzöldek, szárnyasan összetettek, és három, ellipszis alakú levélkéből állnak. Július és szeptember között bontakozik ki a dús fürtvirágzat, melyet sűrűn borítanak a vörös, magukban álló, gyönyörűséges virágok.

Hogyan tartsd?

A Brazíliában és Argentínában őshonos korallfa teljes napsütésben, széltől, esőtől védve érzi magát a legjobban. A növekedési időszakban bőségesen öntözd, de ennél a növénynél is kerüld a túlöntözést. A tarajos korallcserjét lehetőleg szabad, üres helyre állítsd, ott ugyanis nagyon különleges, figyelemfelkeltő hatást érhetsz el vele.

Nagyszerű, élénkvörös virágai remekül illenek más, trópusi küllemű növények, például pálmák társaságába. Teleltetéshez vágd vissza a törzsét, és tartsd fagy- és fénymentes helyen.

Az ezerarcú szépség: dália

A Mexikóban őshonos növény nevét a svéd botanikusról, Andreas Dahlról kapta. Nagy, díszes virágai sok színben és színkombinációban kaphatók - a dália az egyik legnépszerűbb dísznövény. Késő ősszel, amikor a többi növény már rég elvirágzott, a gyönyörű dáliák még mindig díszíthetik a teraszodat. Az áruházakban a hibridek hatalmas választéka kapható. Nem csupán a magasság, a levélalak, hanem elsődlegesen a virágok mérete, alakja és színe is különböző: a pirostól kezdve a rózsaszínen, narancssárgán és sárgán át a liláig és a fehérig tartanak. A változattól függően 20-130 centi magasra nőhetnek.

Hogyan tartsd?

A növény szereti a napos, szélvédett helyet. Öntözd bőségesen, időnként tápoldatozd, és rendszeresen távolítsd el az elnyílt virágokat. A dáliák csodálatosan festenek majd a növénytartókban és a virágládákban.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Legjobb, ha a sok fajta közül az alacsony növésű hibrideket választod. A mignon dáliák például 30-40 centi magasra nőnek, és szakadatlanul virágoznak.

Cikkünk megírásában a Balkon- és terasznövények című könyv segített.

Ezt is szeretjük