Nagy garzonkörkép
A válság még ma is érezteti hatását, minek következtében még mindig találni sürgősen eladó garzont. Ám ezeken kívül is könnyen akadhatsz jó ajánlatra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akár egyedül költözöl, akár a pároddal, egy kedves kis garzon mindkét esetben megoldást jelenthet. A kisebb alapterületű lakásoknak ráadásul nemcsak az áruk kedvezőbb, de a fenntartásukkal kapcsolatos költségek is barátságosabbak, arról nem is beszélve, hogy értékálló, jó befektetések, hiszen kiadó garzont mindig keresnek.

Ismét a garzonokat keresik

A legújabb piaci elemzések szerint annak ellenére, hogy a válság hatására az ingatlanárak padlót fogtak, a pénztárcabarát garzonlakások tartják magukat, sőt, egyes szakemberek szerint kimondottan megnőtt irántuk a kereslet.

Ennek ellenére a kínálat óriási, az egyik népszerű hirdetési oldalra például egy nap alatt több száz hirdetés is felkerül.

A többség mostanában nagyobb önerővel tervezi kis lakás vásárlását, de vannak olyan szerencsések, akik egy összegben le tudják tenni a megvásárolni kívánt ingatlan árát. Bármelyik csoportba is tartozol, most könnyen találhatsz magadnak remek minőségű, felújított és igényes garzont. Sokan ugyanis sürgősen szeretnének megszabadulni a lakásuktól, ennek érdekében pedig akár jóval áron alul is megpróbálják értékesíteni az ingatlant.

Sürgősen eladó - 6 millió forinttól

Körképünk készítése során több igen kedvező ajánlatra bukkantunk a hirdetések között. A Baross utcában például 9,3 millió forintért hirdetnek - Európa egyik legmodernebb tervezésű és kivitelezésű lakóparkjában - egy fiatalos, napos, alacsony rezsiköltségű garzont, amihez még portaszolgálat és az épület tetején található panorámás terasz is dukál.

Még el sem készült, de már most is lehet másodkézből vásárolni a jelenleg is épülő Corvin sétányon. A luxusnegyedben épülő, belső kertre néző, wellness-központtal és portaszolgálattal működő, alacsony rezsijű, központi fűtéses, amerikai konyhás, prémium kategóriás lakást 13,4 millió forintért árulják. A konyhában már beépített gépek és egy belső parkra néző erkély is az új tulajdonosra vár.

A IV. kerületi Ambrus Zoltán utcában 6,2 millió forintért hirdetnek sürgősen eladóként egy szépen felújított, igényes ingatlant. A kertkapcsolatos, napos kis lakás a maga kategóriájában most igazán jó vételnek minősül. Ha a vételáron kívül hajlandó vagy áldozni a felújításra is, akkor érdemes megnézned a felújítandó lakásokat is. Így olcsón vehetsz nagyobb alapterületű ingatlant.

Kevésbé frekventált helyen, olcsóbbat

Ha hajlandó vagy kompromisszumot kötni, és egy menő lakás helyett az arany középutat választanád, akkor a kevésbé frekventált környékeken - de még mindig a belvárosban - könnyedén találhatsz felújított, igényes garzont már 8-9 millió forint körüli áron. A VIII., a IX., a III. vagy a XIII. kerületben igen nagy a szórás, ha azonban türelmesen keresel, remek vételekre bukkanhatsz.

Újlipótvárosban a Váci úton például 10 millió forint alatt kínálnak eladásra egy napfényes, 36 négyzetméteres, egyszobás, de másfél szobássá alakítható, első emeleti, klímás, felújított téglalakást. A Szent László téren, a XIII. kerületben 7 millió 820 ezer forintért kínálnak egy 34 négyzetméteres garzont, de egy 40 négyzetméteres lakást ennél olcsóbban - 6,7 millió forintért - vehetsz meg a VIII. kerületi József utcában. Szintén a Józsefvárosban 7,5 millió forintért árulnak egy 27 négyzetméteres, felújított lakást, melyhez konyhabútor, sőt, még egy mosogatógép és grillsütő is tartozik.

Menő környéken menő lakást - 15 millió forinttól

Ha korábban azt gondoltad, soha nem engedheted meg magadnak, hogy Budapest egyik frekventált kerületében vegyél magadnak lakást, akkor azt kell, hogy mondjuk, tévedtél. Ha nem a lehető legkevesebb pénzt szeretnéd szánni a vásárlásra, akkor rendkívül széles és igényes ingatlanok között válogathatsz.

A II., az V. és a VI. kerületben 15-20 millió forintot kell áldozni a minőségre és a kényelemre, ha viszont hajlandó vagy a város szélére költözni, a külsőbb kerületekben feleennyi pénzért is megkaphatod ugyanazt a lakást.

Ezt is szeretjük