Mutasd a hálószobád, megmondjuk, ki vagy! Mit árulnak el rólad a színek?
A hálószobafalad színe árulkodik személyiségedről, illetve arról is, hogyan állsz az élethez.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az, hogy milyen színekkel veszed magad körbe a lakásodban és elsősorban a hálószobádban, árulkodik személyiségedről. A színeknek mondanivalójuk van a külvilág felé, nem utolsósorban pedig a kedélyállapotodat, a hangulatodat is befolyásolják. A következő összeállítás segítségével jobban megismerheted önmagad, ráadásul néhány tippet is adunk, hogyan teheted még különlegesebbé a hálódat a különböző árnyalatú kiegészítőkkel.

Piros vagy vörös

A piros egyértelműen a szerelem és a szenvedély színe. Amennyiben ezt a nagyon erőteljes, impulzust sugárzó árnyalatot választottad a hálószobád falainak, olyan ember vagy, aki határozott és céltudatos az élet minden területén.

Olyan energiák vannak benned, mint egy Duracell-nyusziban, szinte állandóan keresed az újabb kihívásokat.

Érzelmeidre a szélsőséges szenvedélyesség jellemző, nemcsak az életben, hanem az ágyban is, nem véletlen, hogy ez az uralkodó szín a hálószobád falairól is visszaköszön. Vigyázz azonban, mert jóból is megárt sok, ha minden egyes felületet vörös árnyalattal vonsz be, az feszültséget és nyugtalanságot gerjeszthet benned. Kombináld az intenzív árnyalatot fehér, pasztell kiegészítőkkel, például párnákkal vagy világos bútorral.

Kék és zöld

Maga vagy a nyugalom, a megtestesült harmónia az élet minden területén. Híresen hűvös, de mindig célratörő gondolkodásod segít abban, hogy életed során minden vágyadat elérd.

Szereted az egyszerűséget, illetve azt, ha előre megtervezheted az események alakulását, a frászt hozza rád, ha valami meglepetésszerűen történik. Ilyenkor visszabújsz a csigaházadba - jelen esetben a béke szigetére hasonlító hálószobádba -, és megpróbálsz meditatív állapotban túllépni a nem várt fejleményeken.

A nyugodt pihenés számodra mindennél fontosabb, ezért veszed magad olyan színekkel körül, melyek csendes békét és kikapcsolódást ígérnek, vagyis, mint a kék és a zöld különböző árnyalatai. Azonban ezeket a hideg tónusokat próbáld ellensúlyozni meleg színű kiegészítőkkel, hogy ne érezd úgy magad, mint egy kriptában.

Citrom és narancssárga

Imádod a pezsgést, életszereteted határtalan, pontosan ezért veszed magad körül a napfény színeivel. Szinte kimeríthetetlen energiád miatt nem tudsz nyugton maradni, te vagy a társaság középpontja, minden egyes baráti összejövetelen ott a helyed. Végtelenül optimista és jókedvű személy vagy, pozitív kisugárzásoddal nem csak az emberekre vagy jó hatással, hanem a szerencsét is bevonzod.

Bohém és játékos természeted miatt az élet számodra csupa kaland, nem unatkozol egy pillanatig sem, valószínűleg ezért választottad a hálószobádba is ezeknek a tónusoknak a valamelyikét, hogy már reggel, amikor felkelsz, jól induljon a napod.

A citrom és a narancs árnyalataival nem lehet melléfogni, csak arra vigyázz, hogy a sok élénk szín miatt ne tűnjön a hálószobád egy nagy kanárinak.

Barna

A barna szín - legyen az kávébarna, csokoládébarna vagy világosbarna - arról árulkodik, hogy nem szeretsz újítani, a megszokott, jól bevált dolgokat mindennél többre értékeled. Konzervatív gondolkodásmódod azonban nem egyenlő a maradisággal, csak szereted, ha az általad választott ösvény már alaposan ki van taposva.

A barna számodra nemcsak egy szín, hanem egy életfelfogás, mely szerint a sorsodat te magad alakítod, méghozzá a saját eszméid szerint. Ha a hálószobádba ezt a színt választottad, az azt jelképezi, hogy az otthonodat egyedül te uralod, mondhatni, ez a te saját kis békés országod.

Ha ragaszkodsz ahhoz, hogy a falakról a barna valamelyik árnyalata köszönjön vissza, akkor olyan bútort érdemes választani, mint a bükk, mely kevésbé sötét, és picit aranyszínben pompázik, valamint a barnát remekül kiemeli a fehér egyszerűsége és kifinomultsága. Így nem tűnik majd olyan komornak a hálószoba. Kíváncsi vagy, mely színek okoznak komoly mentális gondokat? Kattints ide!

Cikkünk megírásában Anna Starmer Színek könyve című munkája segített, mely az Officina Kiadó gondozásában jelent meg.

A te hálószobád milyen színű?

Ezt is szeretjük