Így lesz örökké illatos és ragyogóan tiszta a mosogatógép
Egyszerű praktikák a szagok eltüntetésére
Kövesd tanácsainkat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem kell hetente, de még havonta sem teljes tisztítást végezned a mosogatógépen - de még a szűrőkön sem - ahhoz, hogy ne legyen büdös.

Ha betartasz néhány alapszabályt, és kipróbálod a következő praktikákat, nemcsak csillogni-villogni fog a tisztaságtól, de mindig úgy illatozik majd, mintha először használtad volna!

Az első és legfontosabb

Bármennyire is élvezed, hogy a mosogatógép mosogat helyetted, egyet mindig tegyél meg: mielőtt berakod az edényeket, öblítsd le őket a csap alatt, hogy ne legyen rajtuk ételmaradék. Ezek beragadhatnak a szűrőbe, az ajtószigetelésbe, a forgóba, ami a vizet szórja, és így nemcsak szaga lesz, de el is romolhat a géped. Ha ezt betartod, a szűrőt is elég évente maximum egyszer tisztítani.

Sokan, hogy a mosatlan edény ne álljon a konyhapulton, beteszik őket a mosogatógépbe, hogy elrejtsék szem elől. Amennyiben ez nálatok is szokás, ideje beszüntetni, mivel a zárt térben a mosatlan edényeknek hamar szaguk lesz, amit a gép is átvehet.

Építsétek be otthon a napi konyhai rutinba azt a szokást, hogy ha a mosogatógép végzett a programmal, vagy éppen nincs használatban a gép, akkor is nyitva hagyjátok az ajtaját - akárcsak a mosógépnek -, mert üresen vagy tiszta edényekkel is bebüdösödhet.

Baktériumok vannak a gépben?

A szagot a felszaporodott baktériumok is okozhatják, aminek az is lehet az oka, hogy alacsony hőfokon mosogat a gép. Érdemes minimum 50, de inkább 60 fokra állítani minden mosogatásnál - így egyébként is hatékonyabban tisztítja meg az edényeket.

A baktériumok megölése ellen hatásos, ha hígított ecetes ronggyal áttörölöd a gép belső falát, a gumis szigeteléseket és a tálcát, ez szépen szagtalanítja is. Ha nem bízol eléggé a természetes szerek százszázalékos hatékonyságában, szerezz be mosogatógép-tisztítót - ami ha jó helyen vásárolod, nem is olyan drága -, majd indíts el vele egy mosogatás programot a legmagasabb hőfokon.

Ha viszont nem szeretnél erre költeni, van egy szuper megoldás: vágj félbe egy citromot - az sem baj, ha már félig kifacsartad, vagy lereszelted a héját egy sütihez -, és helyezd a felső kosárba. Nagyon finom citromillata lesz a mosogatás után!

Tiszta tér, tiszta lélegzet

Az Ambiance Provenacle fertőtlenítő és frissítő hatású keverék 100% tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolajokból készült. Összetevőinek, a kakukkfűnek, a levendulának és a rozmaringnak köszönhetően semlegesíti a teret, valamint baktérium- és vírusölő hatással bír, ami a téli időszakban kifejezetten hasznos, de az év más szakaszaiban is hatékony segítség lehet. Ajánlott mindenkinek, aki felfrissülésre vagy épp a levegő megtisztítására vágyik.

Tudj meg róla többet!

Promóció

Itt már nagy lehet a baj

Ha még ezek után is visszabüdösödik a gép, vagy nem akar elmúlni a szag, érdemes megnézetni egy szerelővel. Lehet, hogy olyan helyen van probléma, ahová te nem látsz be: lehet, hogy jelentős mennyiségű víz marad a szűrőrendszer alatt mosogatás után, ami szintén jó élőhelye a baktériumoknak. Ha dugulásról van szó, azt jobb szakemberre bízni, de szerencsére ezekkel az apró praktikákkal te is tehetsz ellene.

Ezt is szeretjük