Tönkremennek, ha lefagyasztod: képeken 7 étel, amivel sose csináld meg!

Ha megteszed, kiolvasztás után nem azt kapod, amire számítanál.

Mit nem lehet lefagyasztani
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Több alkalommal is írtunk már arról, mely ételeket érdemes fagyasztással tartósítani, vagy épp arról, hogy még a kenyér frissességét is célszerű így megőrizni. Bármilyen sok élelmiszer tartósítható is azonban ily módon, vannak olyanok is, melyeket kifejezetten tilos a jégszekrénybe tenni, a kiolvasztás utáni eredmény ugyanis nem lesz épp szívderítő. Ilyenek a következők is, nézd meg a képeket!

Szerencsére számos gyümölcs alkalmas arra, hogy fagyasztás után is megőrizze ízét és nagyjából állagát is, kiváló példát jelentenek erre a bogyós gyümölcsök, míg másokat tönkretesz a túl alacsony hőmérséklet. Az olyan magas víztartalmú gyümölcsök mellett, mint például a görögdinnye, sajnos elmondható mindez a citrusokra is, bár öröm az ürömben, hogy levüket viszont probléma nélkül lehet fagyasztani.

Bármilyen jó is volna az ősz ajándékait hosszabb ideig élvezni, a szőlő sajnos tipikus példát jelent azokra a gyümölcsökre, melyeket nem lehet fagyasztani, köszönhetően többek között igen magas víztartalmának.

Rengetegféle zöldséget lehet fagyasztani - legyen szó a borsóról vagy épp a brokkoliról -, a zeller azonban nem tartozik közéjük, az ilyen fokú hűtés során sajnos tönkremegy.

Mint ahogy olyan magas víztartalmú zöldségeket sem célszerű fagyasztani, mint az uborka, az olyan leveles zöldségekre is igaz ez - például a salátára -, melyeket az eredetihez közeli állapotukban szeretnél felhasználni, nem pedig például főzelékként, mint a sóskát vagy a spenótot.

Az olyan tejtermékeket, mint a tejföl, a joghurt vagy a kefir, sose fagyaszd le, annak során ugyanis kicsapódik belőlük a zsír, és tönkremennek.

Mint ahogy a nyers tojást sem szabad fagyasztani, a főttel sem érdemes próbálkozni, kiolvasztás után ugyanis bizarr, gumiszerű állaga lesz.

A szószokat, önteteket - vagy akár csak a majonézt - se fagyaszd le, az ilyen tartósítási kísérlet során ugyanis az összetevőik különválnak, ami kiolvasztás után igen kellemetlen eredménnyel járhat.

Így kell lefagyasztani a kenyeret

Nem is hinnéd, mi mindent lehet lefagyasztani: íme, hét dolog, amivel megteheted, úgy is finom marad.

Így kell lefagyasztani a kenyeret: 7 dolog, amivel megteheted, úgy is finom marad

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük