Miért nem jó újságpapírral tisztítani az ablakot? 3 tuti tavaszi praktika

Tavaszi nagytakarítást tervezel? Íme, néhány hasznos tipp, mely megkönnyíti a dolgod.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tavasszal minden megújul, a sorból pedig a lakás sem maradhat el, így, ha eddig még nem érezted úgy, hogy eljött a nagytakarítás ideje, a húsvéthoz közeledve mindenképp érdemes betervezni, nem csupán a fizikai, de a lelki felfrissülés érdekében is.

Ha azonban nem akarsz ezerféle vegyszert igénybe venni, és látványos eredményt szeretnél elérni, jó, ha utánanézel, milyen egyszerű praktikák lehetnek segítségedre. Ezek közül gyűjtöttünk össze hármat.

Tedd ragyogóvá az ablakokat!

Az egyes helyiségek kitakarításán túl látványos eredményt érhetsz el, ha tisztává és ragyogóvá varázsolod az ablakokat, már csak azért is, mert a jó idő beköszöntével komolyabb szerep jut nekik - mivel gyakran nyitod és csukod, nehezebb elbújtatni őket egy-egy szép függöny mögé.

A csíkmentes ragyogás érdekében ma már számos ablakpucoló terméket kapni, ha azonban a vegyszerek helyett a hagyományos megoldásokat keresed, töltsd szórófejes flakonba ecet és víz azonos arányú keverékét.

A szennyeződések és az ablakpucoló szer letörléséhez sem mindegy azonban, mit használsz, egy egyszerű rongy, kendő vagy törülköző ugyanis hagyhat maszatos foltokat, sőt, még össze is bolyhozhatja az ablakot.

Az előszeretettel használt újságpapírból pedig egyes tintatípusok kioldódhatnak a bolti vegyszereknek köszönhetően, így a legjobb, ha gumis lehúzót vagy selyempapírt használsz.

Keverj ki univerzális tisztítószert!

Ha nem akarsz több különféle tisztítószert alkalmazni, kikeverhetsz házilag univerzálist, ugyanakkor természeteset is, mely nemcsak tisztít és fertőtlenít, de a zsír-, illetve vízkőoldásban is segít. Az általános házi tisztítóhoz keverj össze sót és ecetet, majd töltsd szórófejes flakonba - három deciliter ecethez egy kiskanál sót adj. Szintén hatékony, ha egy liter vízben négy evőkanál szódabikarbónát oldasz fel.

Szagtalaníts hatékonyan!

Ha a hűtőd, a cipősszekrényed, a gardróbod, a toalett vagy épp a konyhaszekrények belseje kellemetlen szagot áraszt, szintén érdemes bevetned a háziszereket, melyek nemcsak elfedik, de meg is szüntetik a problémát.

Ha a szagok megszüntetéséhez a fertőtlenítő és tisztítószerek illata sem elég, tegyél kis tálkákba ecetet, majd helyezd a lakás érintett pontjaira. Segít az ecetes takarítás is, például a hűtőben, sőt, a mikró vagy a sütő belsejét is szagtalaníthatod, hogy egy pohár víz és negyed pohár ecet keverékét melegíted benne.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A szódabikarbóna is segítségedre lehet, egy tasaknyit helyezz a szekrénybe vagy a hűtőszekrénybe, gyorsan magába szívja a szagokat.

Túl vagy már a tavaszi nagytakarításon?

Ezt is szeretjük