Ezt tedd, ha eladósodtál a lakás miatt

7 lehetőség, ami segít

Ha tetemes adóssággal küzdesz, és már nagy a baj, ezeket a lehetőségeket fontold meg!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Magyarországon a mentőintézkedések ellenére is számtalan család életét változtatta meg gyökeresen tetemes hiteltartozása, legyen a fizetési nehézségek oka a devizaalapú kölcsön megugrott törlesztőrészlete, a munkahely elvesztése vagy bármilyen más ok.

Amellett, hogy sok család veszítette el korábbi életszínvonalát, nem alacsony azok száma sem, akik képtelenek kitörni az adósságcsapdából, a kamatoknak és késedelmi pótlékoknak köszönhetően pedig egyre csak nő tartozásuk, megnehezítve a mindennapi megélhetést, ugyanakkor felvetve a fedezetként jelzálogjoggal terhelt lakás elvesztésének kockázatát is.

Intézkedések az adósokért

A kormány több olyan intézkedést is bevezetett, mellyel a devizaadósokat kívánja segíteni, emellett kifejtették, hogy támogatnak minden olyan javaslatot, amely biztonságos, nem utolsósorban pedig végleges megoldást nyújt az érintett családoknak.

A kormány információi és az MTI közlése szerint több mint 133 ezer devizahiteles család élt az árfolyamgáttal, 170 ezren pedig a kedvezményes végtörlesztés lehetőségével.

A Nemzeti Eszközkezelő programjának keretében hatszáz lakást vásároltak meg, és ugyanebben a programban idén tízezer embernek nyújthatnak még segítséget. A legrosszabb helyzetbe került embereknek pedig az ócsai szociális családiház-építési program is segítséget nyújthat.

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője szerint a kormány által kinevezett pénzügyi biztos, a kamattámogatási kedvezmény bevezetése, a szocpol bővítése, valamint a családi adókedvezmény és a rezsicsökkentés is sokat segíthet a bajba jutott adósoknak. Emellett a segítség kiterjesztése érdekében jelenleg is folynak a tárgyalások a bankszövetséggel, és az önkormányzatokkal egyeztetve az önkormányzati bérlakások szociális alapú bérlésének lehetőségével további megoldások kialakításán is dolgoznak.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

7 lehetőség, ami rajtad is segíthet

Ha úgy érzed, nagy a baj, és egyre kilátástalanabbnak látod a mindennapokat, nézd végig a galériát és a lehetséges megoldásokat.

Ezt is szeretjük