Mi legyen a megmaradt süteménnyel? Módszerek, melyekkel frissen tarthatod
Ha téged is foglalkoztat a gondolat, hogyan óvhatod meg a süteményt a kiszáradástól, most megtudhatod.

mogyorovajas-keksz-recept
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Ezt soha ne tedd a bőröddel: korábban fogsz ráncosodni, ha így bánsz vele »

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gyakorlott és kevésbé gyakorlott háziasszonyok is belefuthatnak abba a kellemetlen helyzetbe, hogy a nagy gonddal elkészített torta vagy sütemény túl gyorsan kiszárad, innentől kezdve pedig nem tűnik túlzottan bűnre csábítónak.

Nos, bizonyára nem vagy egyedül a problémáddal, ezért olyan könnyen megvalósítható praktikákat kerestünk, melyeket a tortáktól kezdve a piskótán át a muffinig bezárólag minden helyzetben alkalmazhatsz. 

Mi legyen a már megkezdett süteménnyel? 

Az édességet, mihelyst megkezded, levegő éri, magyarán innentől kezdve meg vannak számlálva a napjai. Amennyiben módodban áll - és a sütemény fajtája lehetővé teszi -, késleltetheted a folyamatot azáltal, hogy bevonod cukormázzal a levágott részt, de az is működhet, ha egy darab folpackot illesztesz a megmaradt sütemény oldalához. Így akár három-négy napig eltarthatod a sütit.

Ez a trükk dupla védelemmel igazán hatásos, vagyis először célszerű betekerned a süteményt átlátszó folpackba - az egészet, ne csak a tetejét vagy az oldalát -, ezután pedig még pluszban bezacskóznod a tésztát. A legjobb, ha szerzel egy nagyméretű, simítózáras tasakot. A módszerrel szobahőmérsékleten körülbelül egy hétig eltartható az édesség. Az olajjal készült akár egy-két nappal tovább is. 

Kekszeknél a régi, jól bevált dobozolás a lehet a megoldás. Ha az aprósüti puha, akkor a dobozt alufóliával vagy folpackkal béleld ki, hogy az is maradjon. A ropogós kekszeknél viszont használj papírtörlőt, ami nem engedi, hogy megpuhuljanak.

Amennyiben bizonytalan vagy, ebben a videóban megnézheted, hogy lehet szakszerűen fóliába tekerni egy konyhakész tortát.

Fagyassz úgy, akár egy profi!

Néhány hónappal az adott alkalom előtt is elkészítheted a kívánt süteményt, mindössze ismerned kell a fagyasztás technikáját: miután elkészültél, tekerd a sütit először folpackba, majd alufóliába. A biztonság kedvéért felcímkézheted, hogy biztosan ne feledkezz meg arról, hogy mi lapul a burokban.

A cikk az ajánló után folytatódik

A tortát felhasználás előtt akkor tudod a legkönnyebben felszeletelni, ha a szobahőmérsékletűnél hidegebb tapintású. Az íze miatt pedig nem kell aggódnod, senkinek sem tűnik majd fel a különbség. Legyen szó bármilyen süteményről, a trükk abban rejlik, hogy előző este vedd ki a fagyasztóból, és tedd a hűtőszekrénybe, ezáltal elég ideje lesz felengedni.  A felengedett sütemények szobahőmérsékleten, búra alatt többnyire négy-öt napig elállhatnak.

Ezt is szeretjük