Mi legyen a megmaradt süteménnyel? Módszerek, melyekkel frissen tarthatod

Ha téged is foglalkoztat a gondolat, hogyan óvhatod meg a süteményt a kiszáradástól, most megtudhatod.

Maradék sütemény frissen tartása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyakorlott és kevésbé gyakorlott háziasszonyok is belefuthatnak abba a kellemetlen helyzetbe, hogy a nagy gonddal elkészített torta vagy sütemény túl gyorsan kiszárad, innentől kezdve pedig nem tűnik túlzottan bűnre csábítónak.

Nos, bizonyára nem vagy egyedül a problémáddal, ezért olyan könnyen megvalósítható praktikákat kerestünk, melyeket a tortáktól kezdve a piskótán át a muffinig bezárólag minden helyzetben alkalmazhatsz. 

Mi legyen a már megkezdett süteménnyel? 

Az édességet, mihelyst megkezded, levegő éri, magyarán innentől kezdve meg vannak számlálva a napjai. Amennyiben módodban áll - és a sütemény fajtája lehetővé teszi -, késleltetheted a folyamatot azáltal, hogy bevonod cukormázzal a levágott részt, de az is működhet, ha egy darab folpackot illesztesz a megmaradt sütemény oldalához. Így akár három-négy napig eltarthatod a sütit.

Ez a trükk dupla védelemmel igazán hatásos, vagyis először célszerű betekerned a süteményt átlátszó folpackba - az egészet, ne csak a tetejét vagy az oldalát -, ezután pedig még pluszban bezacskóznod a tésztát. A legjobb, ha szerzel egy nagyméretű, simítózáras tasakot. A módszerrel szobahőmérsékleten körülbelül egy hétig eltartható az édesség. Az olajjal készült akár egy-két nappal tovább is. 

Kekszeknél a régi, jól bevált dobozolás a lehet a megoldás. Ha az aprósüti puha, akkor a dobozt alufóliával vagy folpackkal béleld ki, hogy az is maradjon. A ropogós kekszeknél viszont használj papírtörlőt, ami nem engedi, hogy megpuhuljanak.

Amennyiben bizonytalan vagy, ebben a videóban megnézheted, hogy lehet szakszerűen fóliába tekerni egy konyhakész tortát.

Fagyassz úgy, akár egy profi!

Néhány hónappal az adott alkalom előtt is elkészítheted a kívánt süteményt, mindössze ismerned kell a fagyasztás technikáját: miután elkészültél, tekerd a sütit először folpackba, majd alufóliába. A biztonság kedvéért felcímkézheted, hogy biztosan ne feledkezz meg arról, hogy mi lapul a burokban.

A cikk az ajánló után folytatódik

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

A tortát felhasználás előtt akkor tudod a legkönnyebben felszeletelni, ha a szobahőmérsékletűnél hidegebb tapintású. Az íze miatt pedig nem kell aggódnod, senkinek sem tűnik majd fel a különbség. Legyen szó bármilyen süteményről, a trükk abban rejlik, hogy előző este vedd ki a fagyasztóból, és tedd a hűtőszekrénybe, ezáltal elég ideje lesz felengedni.  A felengedett sütemények szobahőmérsékleten, búra alatt többnyire négy-öt napig elállhatnak.

9 dolog, amire jó az alufólia: súrolásnál és polírozásnál is hasznos

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük