Ez a legveszélyesebb helyiség a lakásban: egy izgalmas tanulmány
Több veszélyes terület is található otthon, azonban ezzel vigyázz a legjobban!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Miközben alaposan körülnéznek az úttesten, és óvatosan közlekednek az utcákon, a legtöbben saját otthonukat nem látják veszélyforrásnak, ha balesetekről van szó.

Pedig, ahogy arra egy, a Howstuffworks.hu nevű online magazin tanulmánya is felhívja a figyelmet, a biztonságosnak tűnő lakásban is igen gyakran megtörténik a baj, a kutatások szerint például a gyermekek és a fiatal felnőttek körében vezető haláloknak számító balesetek csaknem fele itt zajlik le. Az, hogy melyik a lakás legveszélyesebb helyisége, szintén kiderül a cikkből.

Az egyik legveszélyesebb hely a lakásban

Az egyik legkomolyabb veszélyforrásnak a konyha számít, egy, a cikkben felhasznált forrás szerint az Amerikai Egyesült Államokban évente körülbelül 3800 komoly sérülést és 34 halálesetet okoz a forrázás, a balesetek jelentős része pedig a konyhához köthető.

Szintén komoly problémát jelentenek a konyhai kések, melyek meglepő módon veszélyesebbek akkor, ha tompák, így ugyanis könnyebben megcsúszhatnak.

Kikerülhetetlen veszélyforrás a tűzhely is, figyelj rá, hogy feltűrd a ruhád ujját, ha a közelében dolgozol, és a konyharuhát is tartsd távol a lángtól. Mindemellett semmit se hagyj rajta őrizetlenül, egy tűzálló üvegtál például túl magas hőmérsékletre hevítve akár szét is robbanhat.

A cikk problémaként említi továbbá a konyhai tisztítószerek mérgező anyagait, illetve láthatatlan veszélyforrásként a baktériumokat, melyek könnyen elszaporodhatnak, ha nem cseréled elég gyakran a szivacsot és a konyharuhát, illetve, ha például a nyers hús más hozzávalókkal érintkezik.

De erre kell a legjobban figyelni!

A fürdőszoba a cikk szerint még talán a konyhánál is veszélyesebb, amellett ugyanis, hogy olyan veszélyes tárgyak találhatók itt, mint az ollók és a borotvák, csúszások és esések tekintetében is kiemelkedő terület, mely az Egyesült Államokban például vezető baleseti halálok.

Itt is problémát okozhatnak továbbá a tisztítószerek, például a hipó és az ammónia, melyek külön-külön is irritációt válthatnak ki, együttesen alkalmazva pedig még komolyabb mérgező hatással kell számolni.

Veszélyes tisztítószerek

Nem árt, ha odafigyelsz, ha természetes házi szerek helyett komoly vegyszereket használsz a lakásban. Nézd meg a videót!

A fürdőszobában tartott gyógyszerek miatt a gyerekekre különösen veszélyes a fürdőszoba, emellett az égési sérülések, forrázások terén is élen jár a lakásnak ez a helyisége. Nem beszélve a leghírhedtebb fürdőszobai balesetekről, az elektromos készülékek és a nedvesség kombinációja által okozott tragédiákról.

Ért már baleset otthonodban?

Ezt is szeretjük