Ez a legveszélyesebb helyiség a lakásban: egy izgalmas tanulmány

Több veszélyes terület is található otthon, azonban ezzel vigyázz a legjobban!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Miközben alaposan körülnéznek az úttesten, és óvatosan közlekednek az utcákon, a legtöbben saját otthonukat nem látják veszélyforrásnak, ha balesetekről van szó.

Pedig, ahogy arra egy, a Howstuffworks.hu nevű online magazin tanulmánya is felhívja a figyelmet, a biztonságosnak tűnő lakásban is igen gyakran megtörténik a baj, a kutatások szerint például a gyermekek és a fiatal felnőttek körében vezető haláloknak számító balesetek csaknem fele itt zajlik le. Az, hogy melyik a lakás legveszélyesebb helyisége, szintén kiderül a cikkből.

Az egyik legveszélyesebb hely a lakásban

Az egyik legkomolyabb veszélyforrásnak a konyha számít, egy, a cikkben felhasznált forrás szerint az Amerikai Egyesült Államokban évente körülbelül 3800 komoly sérülést és 34 halálesetet okoz a forrázás, a balesetek jelentős része pedig a konyhához köthető.

Szintén komoly problémát jelentenek a konyhai kések, melyek meglepő módon veszélyesebbek akkor, ha tompák, így ugyanis könnyebben megcsúszhatnak.

Kikerülhetetlen veszélyforrás a tűzhely is, figyelj rá, hogy feltűrd a ruhád ujját, ha a közelében dolgozol, és a konyharuhát is tartsd távol a lángtól. Mindemellett semmit se hagyj rajta őrizetlenül, egy tűzálló üvegtál például túl magas hőmérsékletre hevítve akár szét is robbanhat.

A cikk problémaként említi továbbá a konyhai tisztítószerek mérgező anyagait, illetve láthatatlan veszélyforrásként a baktériumokat, melyek könnyen elszaporodhatnak, ha nem cseréled elég gyakran a szivacsot és a konyharuhát, illetve, ha például a nyers hús más hozzávalókkal érintkezik.

De erre kell a legjobban figyelni!

A fürdőszoba a cikk szerint még talán a konyhánál is veszélyesebb, amellett ugyanis, hogy olyan veszélyes tárgyak találhatók itt, mint az ollók és a borotvák, csúszások és esések tekintetében is kiemelkedő terület, mely az Egyesült Államokban például vezető baleseti halálok.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Itt is problémát okozhatnak továbbá a tisztítószerek, például a hipó és az ammónia, melyek külön-külön is irritációt válthatnak ki, együttesen alkalmazva pedig még komolyabb mérgező hatással kell számolni.

Veszélyes tisztítószerek

Nem árt, ha odafigyelsz, ha természetes házi szerek helyett komoly vegyszereket használsz a lakásban. Nézd meg a videót!

A fürdőszobában tartott gyógyszerek miatt a gyerekekre különösen veszélyes a fürdőszoba, emellett az égési sérülések, forrázások terén is élen jár a lakásnak ez a helyisége. Nem beszélve a leghírhedtebb fürdőszobai balesetekről, az elektromos készülékek és a nedvesség kombinációja által okozott tragédiákról.

Ért már baleset otthonodban?

Ezt is szeretjük