Az 5 legjobb szer, hogy hetekig ragyogjon a WC
A WC tisztítása kellemetlenebb feladat. Ha a lehető legritkábban végeznéd, használd a következő szereket!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Bátran kijelenthetjük: nincs az a háziasszony, aki számára ne a WC tisztítása lenne a legkellemetlenebb része a házimunkának.

A dolog azonban elkerülhetetlen, ráadásul a WC-t nem is hanyagolhatod el, hiszen rendszeres tisztítás hiányában esztétikailag is ront például a fürdőszoba összképén, továbbá kellemetlen szagot áraszthat, sőt, akár el is dugulhat.

Néhány praktikával, na meg a megfelelő tisztítószerekkel azonban elérheted, hogy a lehető legritkábban kelljen a tisztításával törődnöd.

Természetes szerekkel a tiszta, ragyogó WC-ért

Ahhoz, hogy csak hetek múlva kelljen ismét a WC közelébe menned, már tisztítás céljából, illetve akkor már csak felületi kezelést alkalmazni - csupán áttörölni egy kevés vízkőoldóval vagy fertőtlenítőszerrel -, először alaposan ki kell takarítanod.

Így tisztítsd meg a lefolyót!

A vízkő könnyen megtelepszik a lefolyó csövében, a túl sok papír és a szennyeződések pedig könnyen duguláshoz vezethetnek. Mivel nem tudhatod, milyen állapotban van a lefolyó, a legjobb, ha megteszed a kellő óvintézkedéseket.

Fél pohár bóraxszal, valamint két pohár, forrásban lévő vízzel eltávolíthatod a szennyeződések és a vízkő nagy részét: elsőként a bóraxot öntsd a WC-be, majd közvetlenül utána a forró vizet. Negyed óra múlva leöblítheted. Egy pohár , majd utána egy pohár forró ecet is jó megoldás.

Távolítsd el a vízkövet!

Ha a lefolyó átjárhatóságáról gondoskodtál, jöhet a vízkő eltávolítása. A kagylót alaposan öblítsd át 20%-os ecettel, hagyd néhány percig hatni, majd egy erős súrolókefével súrold át a felületet. A bórax is sokat segít a vízkő elleni harcban. Félpohárnyit keverj el ugyanannyi ecetben, a keveréket pedig öntsd három liter vízbe. Ezzel súrold át alaposan a WC-t, majd a maradékot egyszerűen öntsd bele. 10-15 perc után hideg vízzel öblítsd le.

A leghatékonyabb tisztítószerek a tartós eredményért

Miután a házi praktikákkal kitakarítottad a WC-t, a tartós eredmény érdekében vess be néhány igazán hatékony tisztítószert.

Az alábbiakkal garantáltan megszabadulsz a maradék vízkőtől is, és gondoskodhatsz róla, hogy a WC hetekig ragyogjon.

Bref Tornado aktív WC-tisztító por

A Bref termékéből érdemes otthon tartanod, hiszen nemcsak hatékonyan bánik el a WC szennyeződéseivel, hanem a használata is egyszerű és kényelmes. A dobozban található csomagokból elegendő egynek a tartalmát kéthetente egyszer közvetlenül a WC-kagylóba önteni.

Az aktív por a víz hatására azonnal tisztítóhabbá alakul, és kitisztítja a WC-t - neked pedig semmi dolgod, csak gyönyörködni az eredményben. A por hatása igen erős, és az eredmény is tartós.

Unigest R+ZS erős hatású savas zsíroldó

Ha igazán alapos tisztítószerre vágysz, akkor érdemes kipróbálnod az Unigest R+Zs savas zsíroldót is, mely egyaránt elbánik a rozsdával, a zsíros szennyeződésekkel és a vízkővel, így ideális választás, ha ragyogó WC-re vágysz. A szórófejes kiszerelésben árult tisztítószert nem kell hígítani: egyszerűen permetezd át vele alaposan a kagylót, hagyd hatni öt percig, majd öblítsd le.

Mivel igen erős vegyszerről van szó, bánj vele óvatosan, és lehetőleg szellőztesd ki a helyiséget a használata után.

Exquisit fürdőszobai toalettolaj

Ha gondoskodtál a lefolyó átjárhatóságáról, és eltávolítottad a vízkövet az egyéb szennyeződésekkel együtt, nincs más dolgod, mint bevetni egy olyan csodaszert, melynek köszönhetően a WC sokáig ragyog majd. Az Exquisit fürdőszobai toalettolaj egyaránt használható tisztítószerként, illetve a szennyeződések megtapadásának megelőzésére is. Egyszerűen fújd bele vele a WC-kagyló peremét - a WC-ülőkére ne kerüljön a szerből - és a kagyló belsejét, majd hagyd megszáradni.A szer vékony filmréteget képez a felületen, mely megakadályozza a baktériumok elszaporodását, továbbá a szennyeződések és a vízkő megtapadását. Ha három-négy naponta megismételed a műveletet, a WC sokáig ragyogóan tiszta marad.
Ezt is szeretjük