A legjobb módszer hangyák ellen: így kizárt, hogy felmásszanak az asztalra!
Ha feljutnak az asztalra, az ételek is veszélyben vannak. De nem ezzel a módszerrel!

hangyak
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bármilyen ártalmatlanok is a hangyák, igencsak bosszantó lehet, ha ellepik a konyhát, és megmásszák az asztalra tett ételeket, amit azonban a lakásban jóval könnyebb kiküszöbölni, mint például a teraszon, mely félig-meddig a rovarok birodalma.

Léteznek azonban ügyes kis praktikák, melyekkel távol tarthatod őket, és akkor is megoldást nyújtanak, ha a természetes és erőszakmentes módszerek híve vagy.

Így védd az asztalt a hangyáktól

A hangyák ellen a teraszon talán a legjobb módszert jelenti, ha az asztallábakat véded, ezen másznak ugyanis fel a legkönnyebben, hacsak nem áll az asztal a fal mellett, mely esetben érdemes kicsit távolabb húzni tőle. De minden esetben érdemes az asztallábakat vízzel teli tálkákba tenni - lehet az akár egy margarinosdoboz is -, a víz ugyanis a legkomolyabb védvonalat jelenti a hangyákkal szemben.

Léteznek azonban más természetes módszerek is, vannak például illatok, melyek távol tartják a szorgos kis rovarokat, ilyen többek között az eceté, a levenduláé, a fokhagymáé, a szegfűszegé, a chilipaprikáé, a kávézaccé, a szétmorzsolt diólevélé, a szétnyomott paradicsomlevélé vagy épp a citromé.

Az ecettel vagy illóolajokkal áttörölt felületre nem szívesen másznak fel, így határvonalat lehet képezni számukra, de akár ki is teheted az említett illatokat - fokhagymát, szegfűszeget, szárított levendulát - egy tálkában az asztal közepére.

Szintén segít, ha fizikai akadályt képzel a padlón, például liszttel, krétacsíkkal vagy hintőporral, de felmoshatsz akár citromos vízzel is, az is garantáltan távol tartja a hangyákat.

A hangyák kérdését meg tudod oldani, ami viszont igazán bosszant, az a szúnyogok hada? Mutatunk íz növényt, amit bevethetsz ellenük, nézd meg a képeket!

Ezt is szeretjük