A legjobb módszer hangyák ellen: így kizárt, hogy felmásszanak az asztalra!

Ha feljutnak az asztalra, az ételek is veszélyben vannak. De nem ezzel a módszerrel!

Legjobb módszer hangyák ellen
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bármilyen ártalmatlanok is a hangyák, igencsak bosszantó lehet, ha ellepik a konyhát, és megmásszák az asztalra tett ételeket, amit azonban a lakásban jóval könnyebb kiküszöbölni, mint például a teraszon, mely félig-meddig a rovarok birodalma.

Léteznek azonban ügyes kis praktikák, melyekkel távol tarthatod őket, és akkor is megoldást nyújtanak, ha a természetes és erőszakmentes módszerek híve vagy.

Így védd az asztalt a hangyáktól

A hangyák ellen a teraszon talán a legjobb módszert jelenti, ha az asztallábakat véded, ezen másznak ugyanis fel a legkönnyebben, hacsak nem áll az asztal a fal mellett, mely esetben érdemes kicsit távolabb húzni tőle. De minden esetben érdemes az asztallábakat vízzel teli tálkákba tenni - lehet az akár egy margarinosdoboz is -, a víz ugyanis a legkomolyabb védvonalat jelenti a hangyákkal szemben.

Léteznek azonban más természetes módszerek is, vannak például illatok, melyek távol tartják a szorgos kis rovarokat, ilyen többek között az eceté, a levenduláé, a fokhagymáé, a szegfűszegé, a chilipaprikáé, a kávézaccé, a szétmorzsolt diólevélé, a szétnyomott paradicsomlevélé vagy épp a citromé.

Az ecettel vagy illóolajokkal áttörölt felületre nem szívesen másznak fel, így határvonalat lehet képezni számukra, de akár ki is teheted az említett illatokat - fokhagymát, szegfűszeget, szárított levendulát - egy tálkában az asztal közepére.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Szintén segít, ha fizikai akadályt képzel a padlón, például liszttel, krétacsíkkal vagy hintőporral, de felmoshatsz akár citromos vízzel is, az is garantáltan távol tartja a hangyákat.

A hangyák kérdését meg tudod oldani, ami viszont igazán bosszant, az a szúnyogok hada? Mutatunk íz növényt, amit bevethetsz ellenük, nézd meg a képeket!

Eleged van a szúnyogokból? 10 növény, amivel távol tarthatod őket

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük