Tuti szerencsetippek a feng shuival
Mi kell ahhoz, hogy az élet minden területén sikereket érhess el? Egy kis szabadidő, néhány dekorációs tipp és a feng shui!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kinek a modern, kinek a klasszikus stílusirányzat az uralkodó az otthonában, mégis bárki lehet sikeres. A hangsúly ugyanis korántsem az ízlésen van, hanem a feng shui szerint sokkal inkább az elrendezésen. Ha sikerekben gazdag és boldogabb évet szeretnél, ráadásul az anyagi helyzetedre is ráférne egy kis javulás, íme néhány bevált feng shui-tipp!

Nem csoda, nem ámítás!

A feng shui nem egy egyszerű lakberendezési iskola, hanem egy olyan, mára csaknem világszemléletté fejlődött ősi térrendezési művészet, melyet már 5000 évvel ezelőtt is alkalmaztak Kínában.

A feng shui a térrendezés művészete, amely a fizikai, testen kívüli energiatér elrendezésével foglalkozik. Alapelmélete szerint a világban minden összefüggésben és kölcsönhatásban áll egymással. Eszerint ha a lakóhelyedet sikerül harmóniába hozni a természettel, azzal energiát szabadíthatsz fel, ami hozzásegíthet a sikeres karrierhez, a jó egészséghez és a boldog családi élethez.

Használd a feng shui-t!

A konyhában

A konyha legjobb helye a lakás végében vagy hátában van. Ha a konyhaajtót levették a helyszűke miatt, mindenképpen helyezz egy szélcsengőt a bejárat fölé, hiszen így nemcsak hallhatod, ha valaki bejön, de az esetleges gerendák, valamint a kihasználatlan sarkok által árasztott negatív energiát is semlegesítheted.

Mivel a piros szín jól hat az emésztésre, ezért ajánlott pirosat vagy földszíneket használni a konyhában. Az étkezőben a fehér, fekete és szürke színeket kerüld, mivel csökkenti az étvágyat. Fontos továbbá, hogy a tűzhely ne legyen a mosogató, a mosogatógép vagy a hűtő mellett, mert a tűz és víz ellentétek, ami sok konyhai veszekedést hozhat a jövőben.

Fürdőszoba, a megtisztulás színhelye

A fürdőszoba kiemelt szerepet tölt be a feng shui szerint, hiszen itt van a legtöbb víz, ami a vérkeringést és az anyagiakat jelképezi. Itt célszerű világos színeket használni, lehetőleg fehéret vagy kéket. A toalett fedelét mindig tartsd lecsukva, mert a pozitív energia - és ezzel együtt többek között a szerencse és a pénz - itt képes a leggyorsabban távozni a lakásból.
Ha a fürdő a bejárati ajtóval szemben helyezkedik el, az ajtó külső oldalán helyezz el egy homorú bagua tükröt, mert ez alkalmas a negatív, támadó energia eltérítésére, szétszórására.

Nappali, a mindennapi élet helyszíne

Nagyon fontos, hogy kellően tágas és világos szoba legyen, és ha mégsem az, akkor tükrökkel, fehér falakkal és hangulatvilágítással segíts ezen. A szoba közepét ne foglalja el semmi, hiszen ezzel is tágíthatod a teret, és többek között a pozitív energia áramlását sem akadályozza így semmi. Ha az ülősarkot növényekkel és hangulatvilágítással veszed körbe, még otthonosabb környezetet teremthetsz, ráadásul pozitív energiával is megtöltheted a lakást.

Az energia szempontjából a bonsai-ok is hasznosak, és különösen alkalmasak a fa és a tűz elem által képviselt lakóterületek pozitív erősítésére. A gyertyák is tűzelemek, ezért mindenképpen legyen itt belőlük néhány, ahogy egy akvárium is hasznos lehet, hiszen a gazdagság és a siker felé vezető út erősítésére szolgál.

Jó, ha tudod!
A kerek és gömbölyű tárgyak felszabadítják a chi-t, ellenben a szögletes formákkal, amik a negatív hatásokat érvényesítik. Az elektromos eszközök szintén negatív chi-t árasztanak, még kikapcsolt állapotban is, ezért ha teheted, rejtsd el őket, vagy szerezz be egy sólámpát, ami elnyeli az elektromos berendezések által árasztott pozitív töltésű ionokat.

Hálószoba, a szenvedélyek szabadsága

A hálószoba berendezésénél is az a cél, hogy a chi szabadon áramolhasson a helyiségben. Fontos, hogy a szobában lévő összes tárgyból legalább kettő legyen, hiszen ez erősíti a párkapcsolatot. A falra olyan képek kerüljenek, amin szerelmespár látható, vagy tedd ki a saját közös fotótokat.

Az ágynak a lehető legtávolabb kell lennie az ajtótól, fejrészével szorosan a falnál, hogy minden stresszt kiszorítson.

Ne legyen tükör a szobában, mert az erősíti a hűtlenség veszélyét. Mindig legyen egy pár szál virág a vázában, hiszen ez vonzza a szerelmet, ha azonban a virág rózsa, akkor mindenképpen vágd le a tüskéit, mert veszélyt jelenthet szerelmetekre. A különféle kristályok vonzzák és elősegítik a jó chi áramlást.

Ezt is szeretjük