700 ezer forint támogatást is kaphatsz az államtól

Ez jelenleg a lehető legolcsóbb hitel

Van jobb még a kamattámogatott hiteleknél is. Íme, a részletek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az új, kamattámogatott hitelek, melyek a törvényi minimumot is elérték - ez alá a bankok sem mehetnek -, igen kedvező konstrukciót jelentenek azoknak, akik szeretnének saját otthont teremteni.

Létezik azonban olyan lehetőség, mellyel még többet lehet spórolni: a lakástakarékkal kombinált, kamattámogatott hitelekről úgy tartják, ahogy arra a HVG cikke is utal, hogy náluk olcsóbb lakáshitel jelenleg tényleg nincs a piacon.

A legjobb hitel

A lakáshitelt igénylők az új kamattámogatással a piacinál alacsonyabb törlesztőrészletre számíthatnak, még nagyobb kedvezményhez juthatnak azonban akkor, ha hitelüket lakásmegtakarítással kombinálják.

Ahogy arra a Pénzcentrum cikke is rámutat, a lakástakarékkal kombinált hitelek egyik nagy előnye a teljesen piaci alapú kölcsönökkel szemben, hogy a futamidő végén alacsony és fix törlesztőrészletekre számíthatnak az ügyfelek.

A lakástakarék előnyei

Mindemellett maga a lakástakarék is rendkívüli előnyökkel jár. A lakástakarék vagy lakásszámla a hivatalos definíció szerint olyan, államilag támogatott, lakáscélra felhasználható megtakarítási forma, mely a futamidő végén rendszeres befizetés mellett kedvező kölcsönlehetőséget biztosít lakással összefüggő célokra.

A legújabb kondícióknak köszönhetően pedig a kölcsönfelvételre nemcsak a futamidő végén van lehetőség, de meg is előlegezhetik azt.

8 módszer, amivel végre lakást szerezhetsz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Több mint 700 ezer forint támogatás

Az állami támogatás ebben az esetben azt jelenti, hogy amellett, hogy megtakarítás maga is kamatozik, az éves befizetések 30%-át minden év végén az állam adja hozzá az egyre halmozódó összeghez.

A lakásvásárlás fontos lépései

Ha lakásvásárlást tervezel a jövőben, de nem vagy tisztában azzal, mindez mivel jár, nézd meg a videót!

A Fundamenta honlapján közöl egy példát arra, hogy a hitelt felvevők miként használhatják ki maximálisan az állami támogatást. Ha például tíz évre szerződsz, és ez idő alatt minden hónapban 20 ezer forintot fizetsz be a számládra, az összes befizetésed 2 400 000 forint lesz, melyre 884 486 forint kamatot és állami támogatást kapsz - ebből maga az állami támogatás több mint 700 ezer forintot tesz ki.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A jelenlegi kondíciók szerint erre 4 715 514 forint összegű lakáskölcsönt is igényelhetsz évi fix 3,9%-os kamatra, melyet nem terhel árfolyamkockázat. Ha többet akarsz tudni a lakástakarékról, kattints korábbi cikkünkre!

Te már saját lakásban élsz?

Ezt is szeretjük